Van Hanegem woest: “Opdonderstralen”

Foto: Van Hanegem woest: “Opdonderstralen”

Willem van Hanegem heeft met grote afschuw gekeken naar hoe Davy Klaassen woensdagavond met een aansteker werd geraakt tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax (1-2). De oud-international merkt dat de schuldigen ‘niet doorhebben dat ze de club naar de klote helpen’.

Van Hanegem over raddraaiers: ‘Nooit meer laten komen’

“Je kan niet van deze club houden – zoals zoveel miljoenen mensen doen – en dan elke keer het verzieken voor de club. Ik kan me niet voorstellen dat er duizenden van dit soort mensen in De Kuip zitten. Er zit een aantal mensen dat altijd uit is op narigheid, en een aantal gaat daarin mee”, foetert Van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad.

“Je moet ze eigenlijk nooit meer laten komen”, vervolgt De Kromme, die zelf geen enkel probleem had met de opgehangen netten bij de voorgaande editie van De Klassieker. “Het is natuurlijk te gek voor woorden dat het moet, maar hang dan gewoon die netten op. Ik kon het op televisie prima zien met die netten.”

Het goede voorbeeld

In het centrum van Rotterdam ging het een stuk gemoedelijker, zag Van Hanegem. “Ik rijd gisteren door de stad, en ik zie drie jonge gasten, Feyenoord-sjaal om, helemaal verheugd richting het stadion. Als je dat ziet, wat is dat dan geweldig, heel vrolijk, helemaal zin in. Zo moet het eigenlijk zijn. En niet hier naar toe komen om rottigheid uit te halen, dan kan je beter opdonderstralen.”

Eens met Van Hanegem?

  • Ja
  • Nee
513+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie