Van Hanegem wijst aan: ‘Hém had Oranje nodig’

Foto: Van Hanegem wijst aan: ‘Hém had Oranje nodig’

Willem van Hanegem heeft bij vlagen genoten van het spel van het Nederlands elftal tegen Denemarken (4-2 zege). De voormalig international steekt onder meer voor Teun Koopmeiners de loftrompet uit, in het Algemeen Dagblad.

“Koopmeiners zorgt ervoor dat Frenkie de Jong beter gaat spelen”, legt Van Hanegem uit. De linkspoot van Atalanta kreeg de voorkeur boven onder meer Georginio Wijnaldum, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch. Laatstgenoemde moest zelfs aansluiten bij Jong Oranje.

“Teun Koopmeiners was tegen de Denen een speler die in elk geval niet de onbedwingbare behoefte heeft om zichzelf per se te willen tonen”, vervolgt De Kromme zijn relaas. “Hij zat voor mijn gevoel een beetje klem in de zone op het veld tussen de drie centrale verdedigers, de diep staande Denzel Dumfries en Frenkie de Jong, maar hij koos ervoor om Frenkie de Jong beter te laten spelen. Die bescheidenheid was goed, dat had Oranje nodig.”

Wijnaldum

“Die karaktereigenschap van Koopmeiners heeft de gepasseerde Wijnaldum ook”, benadrukt Van Hanegem wel ook gelijk. “Die komt echt nog terug, daar ben ik heilig van overtuigd. Hij speelt niet alles bij zijn club, maar dat doen Memphis, Aké en Bergwijn ook niet. Dat kan dus nooit een reden zijn om hem te laten vallen.” Toch zou de oud-topvoetballer tegen Duitsland met dezelfde elf namen starten. “Berghuis verloor nog wel eens de bal, maar daar heb ik mij totaal niet aan gestoord. Hij creëerde namelijk ook volop en nam risico’s in balbezit.”

Wedden op Nederland-Duitsland? Waag je gok via bet365!

Koopmeiners hoort vast in de basis bij Oranje

  • Eens
  • Oneens
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie