Van Hanegem geïrriteerd : ‘Het lag niet aan Kuyt, maar…’

Foto: Van Hanegem geïrriteerd : ‘Het lag niet aan Kuyt, maar…’

Willem van Hanegem is kritisch op Dirk Kuyt. De oud-trainer van ADO Den Haag was zondagochtend te gast in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie, waar hij onder meer sprak over zijn eerder verkregen ontslag bij de Keuken Kampioen Divisie-club. Het stoorde De Kromme vooral dat Kuyt nauwelijks zelfkritisch bleek.

Falende Kuyt

Kuyt vertelde in het programma over zijn ontslag bij ADO, maar Van Hanegem vond de gekozen woorden van Kuyt op zijn zachtst gezegd zeer ongelukkig. “Dirk stond tot zijn ontslag met ADO nagenoeg onderaan in de eerste divisie, maar ik begrijp nu pas dat het allemaal niet aan hem lag. Wel aan allerlei andere mensen”, stelde Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

“Dat je dan als interviewer (Milan van Dongen, red.) na tien van dat soort antwoorden niet even zegt: Nou, Dirk, heel even hoor. Jij won geloof ik twee wedstrijdjes en ook nog met geluk. Het was niet om aan te zien. Wat deed je zelf eigenlijk allemaal fout?“, vervolgde Van Hanegem zijn relaas.

Ratelende Kuyt

Volgens de oud-trainer van onder meer Feyenoord was het tenenkrommend om te zien dat Kuyt bij anderen de schuld wist neer te leggen. Zo vertelde Kuyt onder meer dat ‘hij de tijd niet heeft gekregen’ en dat hij en voormalig technisch manager Daryl Janmaat in een heel ‘onveilige werkomgeving’ hebben moeten functioneren. “Dirk ratelde maar door. Dat de directeur niet naar hem luisterde. En dat hij Dirk Heesen er zo graag bij had gehad als assistent en dat hij die verdikkeme niet kreeg. Alsof hij met Heesen opeens de top had bestormd met ADO”, sloot Van Hanegem verontwaardigd af.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

Was het terecht dat ADO Kuyt heeft ontslagen?

  • Ja, bakte er niets van
  • Nee, had de tijd moeten krijgen
438+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie