Van Gaal: “Zij kunnen morgen gewoon spelen”

Foto: Van Gaal: “Zij kunnen morgen gewoon spelen”

Bondscoach Louis van Gaal heeft Brian Brobbey en Ryan Gravenberch naar de selectie van het Nederlands elftal overgeheveld na het afhaken van Teun Koopmeiners, Frenkie de Jong en Memphis Depay. Het jonge tweetal kwam gisteren echter nog in actie namens Jong Oranje tegen Jong België (1-2 zege)…

“Natuurlijk heb ik Brobbey zien scoren (hij maakte er twee, red.)”, vertelde Van Gaal eerder op zaterdag op zijn persconferentie: “Ze hebben zestig minuten gespeeld, dat was van tevoren afgesproken. Ik kom nog uit de tijd dat bijvoorbeeld Tarik Oulida op maandag in het tweede (van Ajax, red.) speelde, en op dinsdag scoorde hij twee keer tegen AEK Athene. Ik lig daar niet zo wakker van. Zij kunnen morgen gewoon spelen.”

Derksen: “Onbegrijpelijk”

Johan Derksen liet gisteren bij Vandaag Inside over Gravenberch weten: “Ik vind dat zo’n goede voetballer, die moet er altijd bij zitten. Maar hij heeft de pech dat hij niet speelt in München. Wat ik ook onbegrijpelijk vind, maar daar hebben ze zo’n grote selectie. Ik weet zeker dat hij daar wel gaat slagen.”

René van der Gijp haakte daarop in: “Ze hebben daar gedacht: we pakken hem gewoon. Hij had nog een contract voor een jaar bij Ajax. Volgend jaar had hij meerdere keuzes gehad. Die hebben hem nu niet echt nodig, maar de komende jaren wel.”

TIP: Verdien 2.88 keer je inleg als Brobbey er eentje maakt tegen de Belgen!

Gaan ze minuten maken?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie