‘Van Gaal stelt Oranje-uitblinker niet op’

Foto: ‘Van Gaal stelt Oranje-uitblinker niet op’

Steven Berghuis begon het WK als basisspeler, maar zat in de daaropvolgende wedstrijden op de bank bij het Nederlands elftal. Valentijn Driessen noemt dat merkwaardig.

De fotograaf van de KNVB neemt na afloop altijd een foto van het winnende team en daar staat één man altijd op: Steven Berghuis”, concludeert Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Dat is een waanzinnig goede voetballer. Ik denk dat hij op dit moment het best in vorm is van alle internationals die hier zijn. Maar uitzicht op speeltijd heeft hij niet.”

Martijn Krabbendam van weekblad Voetbal International trok eerder al dezelfde conclusie. “Hij gaf daarmee aan, door goed te trainen en ook nog eens te coachen en zichzelf te laten zien, dat hij wat hem betreft klaar is voor een basisplaats”, luidde het oordeel van de eveneens in Qatar aanwezige journalist.

Reactie Berghuis

Berghuis zelf liet onlangs weten: “Voor mij kwam het onverwacht, eerlijk gezegd. Tegen Senegal had ik niet uitgeblonken of zo, maar volgens mij speelde ik redelijk steady. Maar goed, het is zoals het is, als je reserve komt te staan. Daar moet je mee dealen.”

Het middenveld van Oranje zorgt al vanaf de eerste groepswedstrijd voor discussie. Frenkie de Jong is onomstreden, maar achtereenvolgens Berghuis, Teun Koopmeiners en Marten de Roon stonden daarna naast de spelmaker. De Roon zelfs twee duels op rij, maar tegen de Verenigde Staten ging hij halverwege alweer naar de kant.

Scoort Berghuis in de kwartfinale?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Verdient hij een basisplaats?

  • Ja
  • Nee
2096+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie