Van Gaal herhaalt ín Qatar zijn standpunt over Qatar

Foto: Van Gaal herhaalt ín Qatar zijn standpunt over Qatar

Louis van Gaal heeft zich op de persconferentie uitgelaten over de faciliteiten in Qatar, waar het Nederlands elftal in één van de duurste hotels van de woestijnstaat vertoeft. Er wordt van alles gezegd en geschreven over het gastland, maar aan de faciliteiten zal het in ieder geval niet liggen, weet de bondscoach.

“Ik ben hier al eens geweest als coach van Bayern München. Ik weet dat alles hier perfect is geregeld, daar ligt het niet aan. De faciliteiten zijn top, beter kan niet. En als je wat zegt over de airco, doen ze hem lager. Daar valt niet aan te tornen, dat is top”, opent Van Gaal op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

In de middag wordt het bij vlagen ruim dertig graden in Doha, dus die airco is ook broodnodig. “De voorspellingen waren dat het nu al onder de dertig graden zou zijn. Dat is geen voordeel voor mensen uit een kikkerland, maar we hebben tegenwoordig ook in Nederland hogere temperaturen. We wisten dat het een factor zou zijn. Volgende week is het waarschijnlijk minder warm en er is airco in het stadion, dus we gaan ervan uit dat het geregeld is.”

Voor nu is het voor de spelers zaak om te acclimatiseren. “De spelers moeten bijkomen van al het gereis. De spelers zijn naar Nederland vertrokken en weer van Nederland naar Qatar. Dat kan heel veel energie kosten. Het ligt er ook aan of je dat zelf goed kan managen. De eerste drie dagen ben ik vooral daar mee bezig, ik denk dat het goed gaat.”

Over Qatar

Verder werd Van Gaal geconfronteerd met zijn eerdere uitspraak dat ‘de toewijzing van het WK aan Qatar belachelijk is’. “Ik heb er in 2013 ook al wat over gezegd. Over het algemeen geef ik mijn mening, dat weet men. Dat hebben ze geaccepteerd, want ze hebben me brieven toegezonden. Mensen mogen denken wat ze willen denken. Men moet niet vergeten dat het hier een heel andere cultuur is. We kunnen ook kijken naar onze eigen cultuur, of het daar wel zo goed gaat. Dat waag ik te betwijfelen.”

Van Gaal begrijpt het als fans in Nederland besluiten als ‘boycot’ niet naar Oranje te kijken de komende weken. “Ik denk dat die fans gelijk hebben. Als ze daarin geloven, moeten ze dat doen. Geen probleem. Ik hoop dat we zo fantastisch spelen dat de fans aan het einde van het toernooi, als wij de finale spelen, toch kijken om te zien hoe goed wij zijn.”

Qatar
Ecuador
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 november 2022 16:55.

Van Gaal spreekt zich niet hard genoeg uit over Qatar

  • Eens
  • Oneens
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie