“Van een man als Van Gaal verwacht je meer”

Foto: “Van een man als Van Gaal verwacht je meer”

In 2022 staat het veelbesproken WK in Qatar op de agenda. Louis van Gaal zal met het Nederlands elftal afreizen naar het oliestaatje, maar columnist Paul Onkenhout hoopt dat de bondscoach binnenkort een andere toon aanslaat.

Onkenhout schrijft in de Volkskrant: “Van Gaal is niet wie wij denken dat hij is. Na honderden interviews en persconferenties en een handvol boeken over zijn leven en zijn carrière, plus honderden getuigenissen van spelers met wie hij heeft gewerkt en een filmpje waarin hij in Portugal voor het RTL-programma Hai Society aan de wijn ging met beroepslacher Jaïr Ferwerda, roept dat de vraag op wat voor persoon Van Gaal eigenlijk is, volgens Van Gaal. Ik vermoed dat het woord zelfspot in de film niet vaak zal worden genoemd.”

Onlangs gaf Van Gaal meerdere interviews. De columnist daarover: “Elk interview met hem is een groot geschenk, al meer dan dertig jaar. Jammer genoeg ging het niet over de film. De ‘Qatar-vraag’ werd vanzelfsprekend door beide kranten wel gesteld. Van Gaal zei wat hij al vaker had gezegd: de nationale en internationale bonden moet het maar uitzoeken. Hij gaat naar Qatar om het voetbal, dat is zijn business.”

“Van een sociaal bewogen man als Van Gaal verwacht je meer dan dat, meer verontwaardiging vooral over de grootste misstand in de naoorlogse mondiale sport, maar misschien is hij inderdaad niet de man die wij denken dat hij is. Gelukkig loopt hij alweer zonder krukken, na die toestand met zijn trochanter minor. Op naar Qatar dan maar, met – voor de zoveelste keer – de man van het jaar. Eerst de film. De titel is nog niet bekend, maar Ik, Louis van Gaal dekt de lading waarschijnlijk het best”, aldus Onkenhout.

Oranje wereldkampioen? De odd bij bet365 is 17.00!

Eens?

  • Ja
  • Nee
102+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie