Van Dijk spreekt zich uit over WK-kansen Brobbey: “Hij heeft eigenlijk alles”

Foto: Van Dijk spreekt zich uit over WK-kansen Brobbey: “Hij heeft eigenlijk alles”

Virgil van Dijk was een van de weinige Nederlanders die een goede avond beleefde in de Johan Cruijff Arena. De verdediger van Liverpool toonde zich na afloop uiterst tevreden, nadat zijn ploeg zich ten koste van Ajax plaatst voor de volgende ronde in de Champions League.

Van Dijk werd gevraagd wat hij dacht tijdens de eerste twintig minuten van het duel. “De storm overleven. Dat stormen van Ajax was van tevoren ook wel te verwachten, met het publiek erachter. Maar goed, dat moesten we overleven. En aan het eind van de eerste helft proberen we te gaan voetballen, en dan is het een boost om vlak voor rust te scoren.”

“Rust in de ploeg”

“Dat tweede doelpunt brengt rust in de ploeg”, vervolgde de Oranje-captain. “In de tweede helft gaan we wat wisselen, om Ajax proberen kapot te spelen enerzijds, en krachten te besparen anderzijds. Na rust willen ze komen en maken we best wel snel 2-0. Dan is het eigenlijk wel game over, en dan moet je het goed uitspelen. Dat had nog wel beter gekund.”

De stopper wist Brian Brobbey onschadelijk te maken, maar was wel vol lof over de 20-jarige spits. Moet hij mee naar het WK? “Dat is aan de bondscoach. Ik vind het een geweldige jongen. Een groot talent, hij heeft eigenlijk alles: hij is snel, sterk en kan goed afwerken. Hij kan een heel goed wapen zijn, maar het is aan de bondscoach. Ik dacht dat hij zei dat hij vandaag zou scoren, en dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen”, besluit Van Dijk.

Goede wedstrijd van Van Dijk?

  • Zeker wel
  • Mwah…
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie