Van der Vaart verdedigt zich: “Naar mannetje”

Foto: Van der Vaart verdedigt zich: “Naar mannetje”

Rafael van der Vaart en Jasper Cillessen zullen elkaar niet uitnodigen voor de verjaardagen. In Studio Voetbal haalde de voetbalanalist zondagavond opnieuw uit naar zijn oud-teamgenoot.

Voormalig Oranje-ster heeft geen spijt

Cillessen heeft een dramatisch weekend achter de rug. In de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen liet de NEC-doelman in de absolute slotfase een matig schot van Antoine Colassin glippen. “Het is zo’n makkelijke bal, pak ‘m gewoon op”, stelt Van der Vaart in het voetbalpraatprogramma. “Het staat 2-2, dan wil je toch winnen en pak je de bal en ga je snel weer naar voren?”

Pierre van Hooijdonk hoopt dat Cillessen bij de Oranje-selectie blijft, maar verwacht hem niet als nummer één. Volgens de oud-spits is er een hetze gaande. “Hier aan tafel is het een beetje ontstaan, met de opmerkingen van Raf over een ‘naar mannetje’, ik denk dat dat heel veel teweeg heeft gebracht, met name op het mentale aspect. Ouder zijn van een keeper is vreselijk, maar ook keeper zijn is vreselijk.”

“Dat is wel het laatste wat ik wilde hoor”, reageert Van der Vaart, die geen spijt heeft van zijn eerdere uitlatingen. “Ik heb met hem in de kleedkamer gezeten en ik vond hem niet zo’n fijne collega. Als jij (Cillessen, red.) interviews geeft over je collega’s van: ‘Ik maak me niet druk, ik heb ervaring’, dan geef je steken naar je collega’s en dan vind ik je een naar mannetje, daar neem ik geen woord van terug.”

Wint Oranje van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Van der Vaart?

  • Ja
  • Nee
1144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie