Van der Vaart hekelt ‘oude vent’: “Allang niet meer de beste bij Ajax”

Foto: Van der Vaart hekelt ‘oude vent’: “Allang niet meer de beste bij Ajax”

Rafael van der Vaart heeft gisteravond in Studio Voetbal op de NOS korte metten gemaakt met Daley Blind, die enkele dagen voor de Klassieker een bom dropte door openlijk uit te halen naar coach Alfred Schreuder en de directie van Ajax.

Van der Vaart noemt het interview van Blind in het Algemeen Dagblad van vorige week ‘niet slim’ en ‘jammer’. “Ik heb heel vaak dingen gezegd in interviews, waarvan ik nu denk: had ik ook een spiegel thuis?” Dat denkt Raffie inzake Blind dus ook.

“Het is niet slim. Dit interview had hij gewoon niet moeten doen. Dit is zó jammer. Dat je zo uit elkaar gaat… Ik denk dat er veel meer aan de hand is dan alleen een ruzie met de trainer. Iedereen was een beetje Blind-moe bij Ajax.”

‘Oude vent’

De linkspoot, die inmiddels getekend heeft bij Bayern München, zou de hand eens in eigen boezem moeten steken, vindt Van der Vaart. “Iedereen wilde dat hij eruit ging, ook het Ajax-publiek. Alleen nu speelt Ajax slecht en wordt Blind alleen maar beter gemaakt. Ik vond hem allang niet meer de beste speler van Ajax. Hij zag er vaak uit als een oude vent.”

Een tijd terug schreef Mike Verweij van De Telegraaf al over Blind: “Blind is gewoon een hele lastige jongen, echt een vervelende jongen, als hij niet speelt. En er waren één of twee medespelers die het verschrikkelijk vonden dat hij wegging, maar die zijn inmiddels ook om want de trein rijdt door.” Echter zouden met name Kenneth Taylor en Davy Klaassen nog altijd enorm balen van het vertrek van Blind.

Bayern Munich
FC Koln
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 januari 2023 20:27.

Ajax had hem niet weg moeten laten gaan

  • Eens
  • Oneens
955+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie