Van der Vaart haalt uit naar NOS-tweetal

Foto: Van der Vaart haalt uit naar NOS-tweetal

Rafael van der Vaart heeft woensdag tijdens het programma De Oranjezomer stevige kritiek geuit op twee NOS-collega’s. Joris van den Berg en Michael Boogerd, die verslag doen van de Tour de France, zouden volgens de oud-international veel te veel gefocust zijn op de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma.

Van der Vaart hekelt Tour de France-commentatoren

De ploeg van Jumbo-Visma lijkt dit jaar opnieuw de Tour te gaan winnen met de Deen Jonas Vingegaard. Volgens Van der Vaart is de blik te veel gericht op de Nederlandse ploeg, waarbij de voetbalanalist verwijst naar de etappeoverwinning van Wout Poels. “Ik heb me een beetje gestoord aan mijn NOS-collega’s. Misschien word ik nu ontslagen”, begint Van der Vaart aan tafel van het praatprogramma.

“Wout Poels wint een enorm geweldige etappe. Ik was thuis in extase”, vertelt de oud-international. “Volgens Van der Vaart werd er te weinig aandacht besteed aan de zege van Poels. “Ik ben geen fan van Jumbo-Visma: ik ben van van Nederland! Jumbo-Visma heeft twee Nederlanders en dat zijn knechten. De beste renner is Wout van Aert. En weet je waarom Vingegaard bij die ploeg past? Die ploeg heeft alles uitgedacht. Ik heb zeven jaar in Denemarken gewoond. Als je tegen Denen zegt dat we rechtsaf slaan, dan lopen ze allemaal achter je aan. En als links de juiste afslag is, dan lopen ze ook achter je aan. Daarom wint hij die Tour. Ik vind het een hele saaie Tour-winnaar.”

Kritiek Van der Vaart gepareerd

Volgens Van der Vaart kreeg Poels niet de aandacht die hij verdiende. “Wout Poels werd door de Franse regie amper in beeld genomen, maar het commentaar van de commentatoren was ook maar heel erg lauw.” Oud-wielrenster Roxanne Knetemann, die ook regelmatig aanschuift bij de NOS en nu ook in de studio aanwezig was pareert de kritiek van Van der Vaart. “Het is gewoon niet waar wat je zegt. Als NOS-equipe waren we zó blij met Wout Poels. Ik ben helemaal geen Jumbo-Visma-fan. Wij waren als NOS-equipe megablij met die etappe. We hadden juist van tevoren gezegd: het is een beetje saai hè, want er winnen nog geen Nederlanders. En dan wint Wout Poels deze etappe! Wat er gebeurde was dat de Franse regie Wout niet in beeld nam, dus we hadden maar drie seconden. De dag ervoor schakelde de Franse regie weg bij een beslissende aanval van Pogacar op Vingegaard. Daarvoor heeft de Franse regie natuurlijk op zijn kop gekregen. Die dag erna dachten ze: nu moeten we bij die twee blijven. Daardoor hebben ze de winnaar, Wout Poels, gewoon niet in beeld genomen.”

Ook het commentaar tijdens de tijdrit, waar Vingegaard Pogacar op een hoop reed, zorgde voor ergernis bij Van der Vaart. “Ik dacht: er is iemand gevallen. Dus ik ren naar die tv: bleek dat Vingegaard zestien seconden voorsprong had op Pogacar. Echt, de commentatoren gingen uit hun plaat. Ga maar terugkijken!”

Volg jij de Tour de France?

  • Ja, ik kijk altijd
  • Ja, soms
  • Nee, ik kijk nooit
525+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:43
28+
Zorgen om supportersrellen: “De sector betaald voetbal is ziek”
23:34
12+
Barcelona morst dure punten bij Real Mallorca
23:11
59+
Manchester United door, speciale avond voor Van de Beek en Amrabat
22:43
21+
Bayern München zet Preussen Münster zonder moeite opzij
22:22
821+
F-Side kondigt nieuwe actie aan: “We gaan door”
22:03
127+
Winnende Leeuwinnen stunten in slotfase tegen Engeland
21:41
181+
Ajax komt met positief nieuws over jeugdspeler
21:24
191+
Van Bommel haalt uit naar concurrent Janssen
21:11
561+
‘Ajax kiest voor tijdelijke constructie met duo’
20:45
166+
UEFA versoepelt regels voor Rusland
20:27
88+
‘Franse club geïnteresseerd in Van Nistelrooij’
20:13
532+
‘Giménez was in slotfase transferperiode dicht bij Feyenoord-exit’
19:43
491+
Van den Boomen voelt zich verantwoordelijk voor onrust bij Ajax
19:30
194+
Gravenberch maakt indruk bij Liverpool: “Sensationeel goede club”
19:19
412+
‘Ajax gevraagd om opheldering over onderzoek Mislintat’
18:50
150+
Bij PSV weggestuurd talent alsnog in de Eredivisie: “Dat moest mijn jaar worden”
18:31
75+
Ancelotti over mogelijke opvolger: “Hoop dat hij ooit coach van Real wordt”
18:12
159+
Dolend Vitesse krijgt volgende klap te verwerken
17:53
556+
Supportersvereniging Ajax wil in gesprek met Halsema: “Tegen generieke maatregelen”
17:33
113+
Guardiola over afhakende City-spelers: “Misschien doe ik zelf nog even mee”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie