Van der Sar: “Ja, het is vreemd”

Foto: Van der Sar: “Ja, het is vreemd”

Ajax-directeur Edwin van der Sar is kritisch op de gang van zaken rond het WK in Qatar. Vanwege de zomerhitte is besloten om het eindtoernooi in november/december te spelen.

“Ja, het is vreemd”, vertelt Van der Sar in gesprek met The Athletic. “Ik ben eerder in Qatar geweest. Met Ajax hebben we er meerdere trainingskampen gehad. Het is er compact. We hebben in één van de stadions gespeeld en dat was groots. Ik vraag me af hoe ze de stadions nu kunnen vullen.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Van der Sar was als supporter aanwezig bij het WK in Brazilië (2014). “Dan reis je tussen de verschillende steden en dat brengt ook iets met zich mee. Het is een nieuw avontuur in het Midden-Oosten, de Arabische wereld, waar ze veel tijd en geld hebben gestoken in de voorbereiding. We zullen zien wat het wordt.”

Als ECA-bestuurder sprak Van der Sar al vaker over dit thema. Zo wijst hij erop dat Ajax halverwege het seizoen opeens veel spelers kwijt is. “De vraag is hoe ze het daar gaan doen. En: hoe gaan we deze spelers straks voorbereiden op de herstart van het seizoen?”

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Gaat dit een goed WK worden?

77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie