Van der Meyde hekelt Schreuder: “Dan ben je geen man”

Foto: Van der Meyde hekelt Schreuder: “Dan ben je geen man”

Andy van der Meyde heeft geen goed woord over voor Alfred Schreuder, de trainer van Ajax. Met name op communicatief gebied blinkt de coach bepaald niet uit, zo oordeelt de voormalig international in Veronica Offside.

“Kijk, Schreuder is tactisch misschien wel een hele goede trainer”, begint Van der Meyde. “Maar de communicatie naar de spelers is niet fantastisch. Nu ook weer met Wijndal. Na de wedstrijd tegen NEC (1-1, red.) werd er ook gezegd dat hij niet speelde omdat hij niet leverde. Terwijl de speler er zelf niks van wist. Dus dat communiceer je eerst met de spelers, en dan met de pers.”

Zaak-Daley Blind

Van der Meyde wijst naar het verhaal van Daley Blind, van wie Schreuder geen afscheid kwam nemen na de contractontbinding. “Dan ben je geen man. Als ik een afscheid krijg of je weet dat ik op De Toekomst ben, en hij is er ook als trainer. En je weet dat Blind afscheid komt nemen. Dan ga je daar toch naartoe en geef je een hand? Dan wens je hem succes, dan ben je een man. Heel simpel.”

Volgens Blind vroeg Schreuder tijdens RKC – Ajax (1-4) in de rust ‘wat hij moest doen’ omdat het niet draaide. Toen Blind zei dat ‘híj de trainer is’, kreeg hij de volle laag. Tot onbegrip van Van der Meyde: “Hij is toch de trainer? Hij moet het toch bepalen?”

Ajax
Union Berlin
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 januari 2023 11:54.

Eens met Andy?

  • Ja
  • Nee
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie