‘Van den Boomen klaar voor Eredivisie-top’

Foto: ‘Van den Boomen klaar voor Eredivisie-top’

Branco van den Boomen beleefde een mooie avond in de bekerfinale tegen Nantes. De middenvelder van Toulouse won samen met landgenoten Stijn Spierings en Thijs Dallinga de Franse beker.

Vissers vol lof over PSV en Feyenoord-target

Het was voor Van den Boomen zijn eerste prijs in zijn carrière. De Volkskrant-journalist Willem Vissers kende de verdedigende middenvelder nog uit zijn tijd bij Jong Ajax, schrijft hij in zijn column in De Volkskrant. Ooit liep zijn zoon aan de hand van de verdedigende middenvelder het veld van Jong Ajax op.

“Feit is dat ons kereltje Van den Boomen met meer dan gemiddelde belangstelling bleef volgen, als voormalig wandelgenoot. Toen we vorig jaar in oktober bondscoach Louis van Gaal ontmoetten, een maand voor het WK, hield de toen 16-jarige Joshua zich aan zijn voornemen, door bij binnenkomst meteen met ongevraagd advies aan Van Gaal te komen: neem Branco van den Boomen mee naar het WK. Van Gaal zei: ‘Branco wie?’”

In Frankrijk kennen ze zijn naam inmiddels heel goed. “Enfin, zaterdag, in de buurt van Parijs, beleefde Van den Boomen het hoogtepunt in zijn loopbaan, waarvan de lijn met horten en stoten doch gestaag omhoog liep, via Eindhoven, Heerenveen, Willem II en De Graafschap naar Toulouse. De soevereine zege van Toulouse in de bekerfinale tegen Nantes leidde tot een heerlijke uitbarsting van vreugde, als eerste prijs voor Toulouse in de clubgeschiedenis, nadat de club na ruim een half uur al op 4-0 stond.”

Branco van den Boomen

Volgens Vissers is de verdedigende middenvelder dan ook klaar voor een nieuwe stap. “Van den Boomen is gegroeid tot spelmaker. Hij neemt vrije trappen en geeft assists. Het lijkt erop dat hij klaar is voor een topclub als Feyenoord of PSV, mede omdat hij hard heeft gewerkt aan zijn mindere punt, de handelingssnelheid.”

PSV en Feyenoord toonden eerder ook al interesse in de 27-jarige Nederlander. Van den Boomen ontwikkelde zich na zijn transfer vanuit De Graafschap stormachtig in Frankrijk. Zijn aflopende contract bij de club geeft Van den Boomen de mogelijkheid om transfervrij over te stappen, al lonkt er ook een Europees avontuur met Toulouse…

Waar speelt Van den Boomen volgend jaar?

  • Toulouse
  • PSV
  • Feyenoord
  • Andere club
430+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie