Van Basten sabelt lofzang Kluivert over ‘gouden’ Ajacied neer

Foto: Van Basten sabelt lofzang Kluivert over ‘gouden’ Ajacied neer

Patrick Kluivert is zeer onder de indruk van Brian Brobbey en noemt de Ajax-aanvaller zelfs een ‘superspits’. Met de lofzang van Kluivert gaat Marco van Basten niet mee, die vindt dat Brobbey nog wel het een en ander heeft bij te schaven om een echte topspits te worden.

Kluivert lyrisch over Ajax-spits Brobbey, Van Basten uit kritiek

“Ik vind hem echt een superspits. Voor Ajax is hij echt een hele goede spits”, begint Kluivert bij het Ziggo Sport-programma Rondo over Brobbey. Of ik me een beetje in hem herken? Ik was heel anders dan Brian. Maar ik denk dat hij op dit moment goud waard is voor Ajax.”

In die laatste woorden wil Van Basten nog wel meegaan, maar de oud-topspits is ook kritisch. “Je hebt gelijk dat hij goud waard is voor Ajax, maar om te zeggen dat hij een superspits is…” San Marco ziet dan ook nog voldoende verbeterpunten. “Als jij kijkt naar wat een spits van Ajax nodig heeft qua techniek, qua balbehandeling en qua samenspel, dan vind ik hem in principe niet zo geweldig zoals jij bijvoorbeeld was of heel veel andere spitsen. We zijn met z’n allen heel blij dat hij voor Ajax speelt, maar als je hem objectief gaat ontleden, dan zou hij eigenlijk nog veel beter moeten zijn. Toch?”

Verbeterpunten voor Ajax-spits Brobbey

Ook Kluivert stelt dat er nog stappen te zetten zijn voor Brobbey. “Zijn potentie is hoog, heel hoog. Op dit moment laat hij wel dingen zien waarvan ik denk: dat zijn goede dingen. Maar er zijn ook zeker dingen die beter kunnen. Hij moet nog meer een killer zijn voor het doel.” Al ligt dat volgens Kluivert niet alleen de aanvaller zelf. “De spelers om hem kunnen ook meer in functie naar hem toe spelen. Ik vind dat hij nog te veel zijn eigen kansen moet creëren.”

Van Basten ziet echter nog een zwak onderdeel in het spel van Brobbey. “Hij laat zichzelf ook veel te makkelijk uit het spel halen door tegenstanders. Hij moet ervoor zorgen dat hij niet elke wedstrijd ruzie heeft met zijn tegenstander. Hij raakt snel geïrriteerd.”

Is Brobbey een topspits?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, wordt hij wel
  • Nee, wordt hij ook niet
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie