Update: Cambuur op rand Europa League-plaatsing na ‘geste’ UEFA

Soccernews

Nederland mag voor volgend seizoen een extra club inschrijven voor de Europa League. De Europese voetbalbond UEFA heeft vrijdag bevestigd dat Nederland als eerste is geëindigd in het Fair Play-klassement.

Behalve Nederland mogen ook Engeland en Ierland een extra club inschrijven voor de voorronde van de Europa League. Opvallend genoeg is het niet de bedoeling dat de nationale bonden van Nederland, Engeland en Ierland kiezen voor de club die op basis van de ranglijst het meeste recht heeft op plaatsing voor de Europa League.

Het is namelijk de bedoeling dat de ‘meest faire’ club zich plaatst voor het Europese toernooi. FC Twente heeft de beste papieren, maar liet eerder al weten mogelijk af te zien van deelname aan de Europa League wanneer plaatsing via het Fair Play-klassement wordt ‘afgedwongen. Andere gegadigden zijn, op basis van de laatste meting, AZ en PEC Zwolle.

[b]Update 13.06 uur: Cambuur op rand van Europa League-plaatsing[/b]
Niet FC Twente, maar SC Cambuur heeft volgens de nieuwste Fair Play-ranking de grootste kans op plaatsing voor de Europa League, weet [i]SoccerNews.nl[/i]. De club uit Leeuwarden staat gedeeld tweede met Excelsior en de club die het hoogst op de ‘normale’ ranglijst staat wordt ingeschreven. Ajax staat eerste, maar is al geplaatst.

Met nog twee wedstrijden te gaan zijn er echter meer clubs in de race. Ook FC Twente, AZ, Heracles Almelo, Feyenoord, Go Ahead Eagles en Willem II mogen nog hopen op het extra te vergeven ticket.

Zou jij blij zijn met Cambuur in de Europa League?

  • Ja
  • Nee
808+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie