‘United snel om de tafel met nieuwe doelman’

Foto: ‘United snel om de tafel met nieuwe doelman’

Manchester United gaat vol voor de komst van Yann Sommer. Erik ten Hag wil de doelman van Borussia Mönchengladbach, die transfervrij zal zijn, komende zomer vastleggen. De eerste gespreken kunnen al snel gevoerd gaan worden.

BILD meldde onlangs al dat United de 33-jarige Sommer hoog op het lijstje had staan. De Engelse tak van ESPN weet nu dat de Premier League-grootmacht al snel in actie wil komen. Spelers met een aflopende verbintenis mogen een half jaar van tevoren officieel met andere clubs in gesprek gaan. The Mancunians mikken erop om dat op 1 januari meteen te doen.

De Gea

Volgens de berichtgeving wil Ten Hag in ieder geval één nieuwe keeper aan de selectie toevoegen. David de Gea is momenteel nog eerste keus, maar hij beschikt over een aflopend contract op Old Trafford. De club heeft echter wel de optie om die met een jaar te verlengen, de kans is ook groot dat dat gaat gebeuren. Zo wordt er voor de 32-jarige Spanjaard, die al elf jaar bij United keept, ieder geval een hogere transfersom veiliggesteld.

Het is nog onduidelijk of Sommer als eerste of als tweede sluitpost naar Engeland komt. De Zwitser speelt zelf sinds jaar en dag in Mönchengladbach. In acht jaar tijd stond hij liefst 335 officiële duels voor de Duitse club onder de lat. In de zomer lonkt dus een nieuw avontuur. De 80-voudig international kwam eerder in eigen land voor FC Basel, Grasshoppers en FC Vaduz uit.

Sommer een goede doelman voor United?

  • Sowieso!
  • Zeker niet als eerste keeper
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie