TRANSFERUURTJE: Grote Schreuder-plottwist, topdrukte bij PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Grote Schreuder-plottwist, topdrukte bij PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV dreigt komende zomer een flink aantal spelers te gaan verliezen, waaronder flankspelers als Cody Gakpo en Noni Madueke. De vraag is wie er dan ter vervanging naar Eindhoven komt; toptalent Savinho is nog altijd in beeld. De achttienjarige Braziliaan staat op het punt om Atlético Mineiro voor zo’n zes miljoen euro te verruilen voor Manchester City; PSV wil hem gelijk een jaar – of twee – huren van de Premier League-grootmacht.

Ritsu Doan kan datzelfde PSV komende zomer verlaten voor FSV Mainz. De Bundesliga-club zet vol in op de komst van de Japanse aanvaller. De Duitsers waagden afgelopen zomer al een poging voor Doan, maar kregen toen nul op het rekest. Volgens BILD is het Mainz nu opnieuw menens om Doan over te nemen van PSV. Het Duitse medium meldt dat Mainz al gesprekken heeft gevoerd met PSV over een overgang van de Japanner.

Alfred Schreuder is de topkandidaat om Erik ten Hag op te volgen bij Ajax. De hoofdtrainer van Club Brugge lijkt er ook bij andere clubs goed op te staan. TuttoAtalanta heeft vernomen dat Schreuder ook op de shortlist staat bij Atalanta Bergamo. De club uit de Italiaanse Serie A zou hem in het oog houden als opvolger van Gian Piero Gasperini, die de laatste jaren grote successen boekte. Op dit moment is er overigens nog geen sprake van een vertrek van de oefenmeester.

Buitenland:

Het is een serieuze optie dat Hakim Ziyech deze zomer afscheid neemt van Chelsea. Volgens The Guardian staat er een groot vraagteken achter de naam van de voormalig Ajax-speler. Dit nieuws komt juist op een moment waarop zijn naam in verband is gebracht met een terugkeer naar de Johan Cruijff Schaal. Ajax en de middenvelder hebben eerder de intentie uitgesproken om in de toekomst een hereniging aan te gaan.

Jeremiah St. Juste zet zijn loopbaan mogelijk voort in de Portugese competitie. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde BILD wil Sporting Portugal zich versterken met de blessuregevoelige verdediger van FSV Mainz 05Het Duitse medium stelt dat Sporting en Mainz zelfs al vergevorderde onderhandelingen voeren. Het contract van de 25-jarige St. Juste loopt medio 2023 af, waardoor de Bundesliga-club deze zomer nog kan cashen. Mainz rekent niet meer op een contractverlenging.

TIP: Wint Mainz bij Hertha? De odd is 2.80!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Is Schreuder volgend jaar trainer van Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie