TRANSFERUURTJE: City smijt met geld, Buffon hoopt op Ajax

Foto: TRANSFERUURTJE: City smijt met geld, Buffon hoopt op Ajax

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Gianluigi Buffon keerde in juli 2019 terug bij Juventus. In Turijn is de 43-jarige routinier echter niet meer dan tweede doelman achter Wojciech Szczęsny, en dus zou de veteraan hopen op een laatste, nieuwe club. Het contract van Buffon loopt na dit seizoen af en volgens Paolo Ziliani, journalist en oud-profvoetballer van een flink aantal Italiaanse clubs, zet de 176-voudig international in op een club waarbij hij nog kampioen kan worden in een Europese competitie. Genoemd worden Olympique Lyon, FC Porto en… Ajax. De Amsterdammers zitten enigszins met een probleemgeval onder de lat door de schorsing van André Onana, en hoewel Maarten Stekelenburg het prima doet, zou een jaartje Buffon in de Arena een hoop zorgen weg kunnen nemen.

Feyenoord heeft eigenlijk helemaal geen geld beschikbaar en daarom zou het voor de Rotterdammers geweldig zijn als Rafael Santos Borré (River Plate) voor een overstap naar De Kuip kiest. Hij is namelijk transfervrij, maar vertegenwoordigt een pittige waarde. Een tijdje geleden konden we voor het eerst lezen dat technisch directeur Frank Arnesen de Colombiaanse spits wilde hebben, maar slechts één dagje later meldden Zuid-Amerikaanse media dat Borré voor het Braziliaanse Grêmio gekozen zou hebben. Nieuwe informatie van journalist Gustavo Yarroch (ESPN en Radio La Red) staat hier haaks op. Hij meldt namelijk dat de nummer negen in kwestie per se zijn geluk wil beproeven in Europa. En dat betekent dus dat Feyenoord opeens weer een ‘goede’ kans maakt. Wel is het zo dat ook het Italiaanse SS Lazio en het Spaanse Celta de Vigo zich gemeld schijnen te hebben bij de vertegenwoordigers van Borré. De 25-jarige Colombiaan loopt uit zijn contract bij River Plate, maar is volgens de website Transfermarkt liefst 15 miljoen euro waard.

Buitenland:

Manchester City is hard op weg naar het landskampioenschap in de Premier League en is nog actief in de FA Cup, League Cup én de Champions League. Toch willen de Citizens in de aankomende zomer naar verluidt doorselecteren. Eerder konden we al lezen dat Sergio Agüero aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekt uit het Etihad Stadium, maar de Engelse kranten kennen zijn opvolger al. Onder meer The Daily Mail, The Telegraph en The Times schrijven op woensdagochtend dat City all-in gaat voor Erling Haaland van Borussia Dortmund. De Noorse Golden Boy moet in de aankomende zomer naar Manchester komen. Het eerstgenoemde medium weet daarnaast dat ook Jack Grealish van Aston Villa er goed opstaat bij oefenmeester Josep Guardiola. Hij moet eveneens naar het Etihad Stadium verhuizen en de nummer één van de Premier League zou maar liefst 235 miljoen euro gereserveerd hebben om deze twee transfers werkelijkheid te maken.

Volgens El Mundo Deportivo rekent Georginio Wijnaldum al een beetje op een transfer naar FC Barcelona aan het einde van het lopende seizoen, maar die droom wordt mogelijk verpest. De Catalanen hebben namelijk hele andere prioriteiten. Oefenmeester Ronald Koeman wil de middenvelder van Liverpool maar wat graag in het Camp Nou-stadion begroeten, maar hij wordt tegengewerkt door de clubleiding. Die vindt het namelijk veel belangrijker dat de getalenteerde middenvelder Ilaix Moriba een nieuw contract ondertekent. Het achttienjarige talent ligt momenteel nog vast tot medio 2022 in Catalonië, maar daar moet dus verandering in komen. En bovendien is Barcelona naar verluidt van plan om te korten op salariskosten, waardoor er eigenlijk geen geld overblijft voor de komst van Wijnaldum.

Buffon bij Ajax?

  • Zou ik tof vinden
  • Nee joh
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:30
0+
Zo doen Ronaldo en Messi het op de lijst best verdienende sporters
17:10
24+
Fans Twente en AZ boos om opvallende programmering ESPN
17:00
21+
Koeman, Taylor moet mee naar EK! | Raad van Aad #45
16:44
511+
Pikant gerucht op Ibiza: Vrouw ESPN-analist gaat vreemd met PSV’er
16:21
57+
Verschrikkelijk nieuws voor de voetbalfan uit politiek Den Haag
16:08
15+
‘Manchester City mist sterkhouder Ederson in titelrace’
15:33
20+
‘Opvolger van Allegri bij Juventus in beeld’
15:07
167+
PSV debuteert nieuw shirt: ‘We moeten meer verbinden’
14:36
26+
West Ham-speler over depressie: ‘Ik bad voor een blessure’
14:15
59+
‘Slechtste trainer ooit FC Volendam wordt niet verlengd’
14:00
43+
De zinderende strijd tussen RKC en Excelsior om plek 15: dit zijn de scenario’s
13:47
36+
Duitsland maakt selectie bekend voor EK in eigen land
13:19
50+
‘WK-winnaar en clublegende de deur gewezen bij Sevilla’
13:03
37+
Chelsea-flop maakt ommekeer: ‘Ineens publieksfavoriet’
12:19
964+
Brobbey-exit ligt complex bij Ajax
12:19
64+
Go Ahead Eagles strikt aanvoerder FC Dordrecht
11:46
118+
‘Frimpong leunt naar Leverkusen-exit’
11:30
62+
‘Kans dat Ten Hag mag blijven is fifty-fifty’
11:15
71+
EK-droom De Roon in duigen?
10:50
72+
Bizot schrijft geschiedenis met Stade Brest: ‘Dit is surrealistich’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie