Transfersom obstakel voor gretige en ‘klare’ Roda JC-topscorer Vente

Foto: Transfersom obstakel voor gretige en ‘klare’ Roda JC-topscorer Vente

Liefst 34 keer mocht de door regerend landskampioen Feyenoord opgeleide Dylan Vente in de afgelopen twee seizoenen bij Keuken Kampioen Divisieclub Roda JC juichend de handen in de lucht steken. Een dubbelslag als topscorer. Ondanks een nog één jaar doorlopend contract in Kerkrade, wil de goalgetter nu zijn heil elders gaan beproeven. Een logisch besluit, alleen is er nog één maar voor de spits dat als obstakel kan dienen: de Limburgers hebben recht op een transfersom.

“Ik ben klaar voor een nieuwe, volgende stap.” Met die acht woordjes sprak de 24-jarige Vente na afloop van het laatste duel in eigen huis tegen play offs-deelnemer Willem II klare taal. De oud-Feyenoorder, enkele jaren geleden door toenmalig directeur van Roda JC Jeffrey van As overgehaald om zijn loopbaan in Zuid-Limburg een boost te komen geven, stak niet onder stoelen of banken dat hij komend seizoen een nieuw avontuur wil aangaan.

Oriëntatiefase

Samen overigens met zijn vriendin die hij in het diepe zuiden van Nederland leerde kennen. Bronnen rondom de kleine spits geven aan dat Vente zich op dit moment aan het oriënteren is. Interesse is er zijdelings al. “Zoals velen hebben ook clubs in het afgelopen seizoen gezien wat Dylan kan en dus gepresteerd heeft.” Waar Roda stiekem nog een heel klein beetje hoopte dat de aanvaller zijn contract in het Parkstad Limburg Stadion zou gaan uitdienen, is dat dus geen optie meer.

Punt is wél dat de leiding van Roda nog een flinke vinger in de melk te brokkelen kán hebben voor wat betreft de volgende club waar Vente het net wil gaan laten bollen. Dit heeft ermee te maken dat de Kerkraadse club, gezien het nog eenjarige contract van de goalgetter, recht heeft op een transfersom. Feit is dat Roda JC het geld maar al te goed kan gebruiken om komend seizoen meer kans te gaan maken op promotie naar de Eredivisie.

Dus Vente zal zeker niet voor een fooi naar elders gaan vertrekken. In de wandelgangen wordt een transfersom van om en nabij de één miljoen euro genoemd, al heeft algemeen directeur van Roda Jordens Peters dat bedrag nooit bevestigd. Het feit dat de Limburgse KKD-club überhaupt geld voor Dylan Vente kan vragen, heeft verschillende geïnteresseerde clubs tot op heden al afgeschrikt.

“Clubs haken daardoor af”, zo klinkt het rondom Vente, die dit seizoen net niet de topscorerstitel in de Keuken Kampioen Divisie wist te grijpen. De spits zelf heeft echter behoorlijk aan de weg getimmerd de laatste jaren, waardoor een overgang naar een nieuwe club op een hoger niveau een verwachte stap moet zijn. Voor een bepaald bedrag, maar dan zijn zowel de spits als ook Roda JC tevreden.

Kan Dylan Vente de subtop van de Eredivisie aan?

  • Ja
  • Nee
779+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
29+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
78+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
23+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
329+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
40+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
175+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
337+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
144+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
373+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
104+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
90+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
422+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
230+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
199+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
548+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
57+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
94+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
37+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
109+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie