Teze: ‘Trouwe Feyenoord-fans stil zien te krijgen’

Foto: Teze: ‘Trouwe Feyenoord-fans stil zien te krijgen’

Aanstaande zondagmiddag gaat PSV weer de degens kruisen met één van de grote angstgegners; Feyenoord. Verdediger Jordan Teze weet maar al te goed dat er niets minder dan drie punten nodig zijn om nog enigszins kans te houden op het landskampioenschap.

“We hebben niet alles meer in eigen hand. Natuurlijk hopen we nog op het kampioenschap. Het kan nog steeds gebeuren. We willen Ajax geen kampioen maken en ze op de lip blijven zitten”, vertelt Teze op PSV TV. De Amsterdammers staan vier punten voor met nog drie duels te gaan, te beginnen met AZ-uit (ook morgen).

De gewonnen bekerfinale biedt in ieder geval vertrouwen en hoop. “Die wedstrijd gaf ons een boost. De sfeer zit er heel goed in. Het is jammer dat Ajax zo weinig punten laat liggen. Maar wij kijken naar ons zelf en denken er nog het beste van te kunnen maken.”

Verleden als houvast voor morgen

“We weten dat het altijd nog kan komen”, vervolgt Teze, die zich 2017 nog goed kan herinneren. Als jeugdspeler vierde hij feest nadat PSV 1 dankzij De Graafschap, dat met 1-1 gelijk speelde tegen Ajax, op de slotdag tóch nog kampioen werd. ‘De laatste minuut, de laatste seconden. We willen er niets meer van uit handen geven. Dan kunnen we onszelf achteraf ook niets verwijten.”


Alle lof voor Feyenoord

Feyenoord is echter meer dan een geduchte opponent, al ligt De Kuip getuige de bekerfinale PSV dit jaar wel. “De energie die we toen hadden, moeten we nu weer mee daar naar toe nemen. Dan gaat het wel goedkomen. Het is een heel mooi, groot stadion. Met trouwe supporters. Die staan echt achter Feyenoord, maar wij moeten ze zo snel mogelijk stil krijgen. Een snelle 0-1 en 0-2 en dan is het stil.”

Feyenoord zit echter in de flow, al helemaal na het bereiken van de Conference League-finale. “Het is een goed team, maar ik denk dat ze vooral strijden. En dan hebben ze nog wat individuele kwaliteiten. Ik verwacht dat ik leiderschap en goede energie op de groep kan overbrengen. Daarmee begint het allemaal”, aldus Teze tot slot. De aftrap is morgen om 16:45 uur in De Kuip.

TIP: Pak 4.75 keer je inleg als Teze en PSV morgen de nul houden!

Gaat PSV morgen de nul houden?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie