Ten Hag: ‘Woensdag het karwei afmaken’

Foto: Ten Hag: ‘Woensdag het karwei afmaken’

Ondanks een 2-2 gelijkspel tegen AZ werd het uiteindelijk voor Ajax toch nog een Super Sunday. Dat had alles te maken met het 2-2 gelijke spel tussen Feyenoord en PSV. Daar leek het niet op uit te draaien in Rotterdam, maar een discutabele gegeven strafschop diep in blessuretijd zorgde ervoor dat PSV alsnog puntverlies leed in De Kuip.

In gesprek met De Telegraaf liet Ten Hag dan ook weten dat Ajax alsnog de winnaar van het weekeinde is geworden. “Na de wedstrijd tegen AZ zei ik al dat we het stuur nog altijd in handen hadden. Door het resultaat van PSV kregen we het nóg steviger vast. Het verschil was vier punten en blijft vier punten. Maar wel met nog maar twee in plaats van drie wedstrijden te spelen. In die zin kun je zeggen dat Ajax de winnaar van het weekeinde is.”

Woensdag karwei afmaken

De oefenmeester gaat er vanuit dat Ajax woensdag tegen SC Heerenveen het karwei gewoon afmaakt. “We willen het woensdag tegen SC Heerenveen afmaken met een overwinning. Ik reken erop dat de hele Johan Cruijff ArenA vol achter ons staat, maar wij moeten het doen.” In eerste instantie had Ten Hag er niet meer op gerekend dat de Amsterdammers woensdag de klus al kunnen klaren. “Om eerlijk te zijn heb ik weinig van die wedstrijd meegekregen, maar ik zag dat PSV voor rust oppermachtig was. Aan de hand van de hoogtepunten die ik na afloop onder ogen kreeg, merkte ik dat het duel in de tweede helft is gekanteld.”

TIP: Scoren Ajax en Heerenveen vier doelpunten of meer? Pak 2.07 keer je inzet!

Wordt Ajax kampioen tegen Heerenveen?

  • Ja
  • Nee
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie