Ten Hag glimlacht op persconferentie na vraag over Gakpo

Foto: Ten Hag glimlacht op persconferentie na vraag over Gakpo

Erik ten Hag kreeg vanmiddag een vraag over Cody Gakpo tijdens de persconferentie: heeft de trainer van Manchester United ook zo genoten van de prestaties van zijn transfertarget op het WK?

“Er waren veel goede spelers op het WK”, glimlacht Ten Hag. Collega Ruud van Nistelrooy erkende onlangs al dat ‘er een moment komt dat PSV geen nee meer kan zeggen’. “Dat kun je over veel spelers zeggen.”

Varane en Martínez

Verder werd aan Ten Hag gevraagd of WK-finalisten Lisandro Martínez en Raphael Varane er tegen Nottingham Forest weer bij zullen zijn? “Daar kan ik nog geen antwoord op geven. Licha rijdt nog steeds met de touringbus door Buenos Aires. Dat snap ik wel, want er komt veel los als je de wereldbeker wint. Dat is het hoogste wat je kunt bereiken in het voetbal.”

Licha moet wel begrijpen dat de Premier League op 27 december weer begint. Varane is heel teleurgesteld. Dat zou iedereen zijn na een verloren WK-finale. Hij mag trots zijn dat hij opnieuw in de finale stond. Hij heeft veel bereikt in zijn carrière. Ook een tweede plek op het WK is een topprestatie, want het niveau van de landen ligt heel hoog. Ze waren heel dicht bij de wereldtitel.”

Competitiedoel

United staat momenteel vijfde in de Premier League, maar wil in de top-vier eindigen. “We weten dat het een zware competitie is, waarin zeven of acht clubs strijden voor een plek in de top vier. Voor de buitenwereld is dat fantastisch, want de spanning is hoog. Je moet iedere wedstrijd vechten voor de punten. Ik kijk ook naar de ontwikkeling van ons spel. Natuurlijk moet je ook resultaten boeken, maar als het proces de goede kant op gaat en we progressie boeken, dan verwacht ik dat we een goede kans hebben om in de top vier te eindigen.”

“Ik accepteer dat er druk op staat. Dat geldt ook voor de trainers van bijvoorbeeld Chelsea en Newcastle United, clubs die veel hebben geïnvesteerd in hun selectie. Iedere manager ervaart een grote druk om zich te plaatsen voor de Champions League. Wij willen in de top vier spelen en meedoen om de prijzen. Dat is ons doel”, aldus Ten Hag tot slot.

Speelt Gakpo na januari nog bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie