Ten Hag geniet: “Dat is fantastisch”

Foto: Ten Hag geniet: “Dat is fantastisch”

Erik ten Hag gaf zijn ploeg na het oefenduel met Arsenal een groot compliment voor de inzet en uitvoering. Volgens de Nederlandse oefenmeester heeft Manchester United de volgende stap gezet.

Ten Hag tevreden over vertoonde spel

Ten Hag was na de wedstrijd tegen Olympique Lyon nog kritisch op zijn team. Hoewel Manchester United door een doelpunt van Donny van de Beek met 1-0 won, vond de trainer dat zijn ploeg veel kansen om zeep hielp. Het verwachtte dan ook tegen Arsenal een ander Manchester United, dat scherper was voor het doel.

Het was voor de hoofdtrainer een bijzondere ontmoeting, want voormalig Ajacied Jurriën Timber speelde een gedeelte van de wedstrijd mee. Manchester United, dat met 0-2 won van de Londenaren, maakte beide treffers in de eerste helft. Bruno Fernandes en Jadon Sancho zetten de doelpunten op hun naam en leidden hun ploeg naar de overwinning.

“Ik was heel blij met hoe we speelden en hoe actief we waren, zowel met als zonder bal”, reageert Ten Hag op het clubkanaal. “Zo wil je spelen. Dit is de enige periode van het jaar dat je echt kunt werken in trainingssessies en dat in wedstrijden kunt vertalen zonder dat het consequenties heeft. Maar nog steeds willen we winnen. En ik denk dat de jongens dat ook hebben laten zien.”

Kansen voor jeugd Manchester United

Hij gaf diverse jeugdspelers de kans, waaronder Kobbie Mainoo. “Dat is fantastisch. Man United staat bekend om het laten doorbreken van jeugdspelers. Het kan ook echt. Kobbie speelt bijvoorbeeld met vertrouwen. Ik vond dat hij het heel goed deed. We hebben nog meer jonge jongens mee die het goed doen, maar ik wil de verwachtingen niet te hoog leggen.”

Gaat Ten Hag dit seizoen weer verrassen?

  • Ja, waarschijnlijk wel
  • Nee, zeker niet
258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie