“Tegen PSV heeft Ajax Blind nodig”

Foto: “Tegen PSV heeft Ajax Blind nodig”

Alfred Schreuder moet Daley Blind zondag ‘gewoon’ opstellen in de Eredivisie-topper tegen PSV. Wim Kieft en Kees Jansma vinden allebei dat de Ajax-trainer daar verstandig aan doet.

Bij Veronica kwam de Champions Leauge-eliminatie van de Amsterdammers ter sprake. “Het meest blijft hangen dat Ajax tekort is geschoten in de Champions League”, aldus Kieft. “Vooral in kwaliteit. Natuurlijk lootte je tegen een gerenommeerd Liverpool en een geweldig spelend Napoli. Vooral Napoli was domweg beter dan Ajax, dat de laatste jaren altijd kon domineren. Ook in de Champions League.”

Blind in de basis?

Op bezoek bij Rangers FC koos Schreuder voor Owen Wijndal in plaats van Blind. De oud-AZ’er viel vlak voor rust geblesseerd in, maar Devyne Rensch en niet de routinier mocht invallen. Jansma pleit tegen PSV echter voor Blind. “Ik vind dat hij dit weekend moet spelen. En hij gaat spelen, Blind is gewoon een hele slimme, intelligente speler die in het team een hele belangrijke rol kan spelen. Weliswaar ontbeert hij de topsnelheid, maar tegen PSV heeft Ajax hem nodig.”

Kieft is het daarmee eens. “Hij gaf een hele mooie pass bij de afgekeurde goal van Kudus, maar ik vind ook dat Blind moet spelen. Maar wat je nu wel gaat krijgen is dat hij (Blind, red), tenzij hij centraal gaat spelen, tegen die El Ghazi of Madueke komt te staan en dat vind ik geen goed koppeltje. Maar goed, dan zou Bassey linksback kunnen spelen. Dat hebben ze wel vaker gedaan.”

Ajax
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 16:48.

Moet Blind starten?

  • Ja
  • Nee
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie