‘Sven Mislintat-feestje op transfermarkt’

Foto: ‘Sven Mislintat-feestje op transfermarkt’

Ajax heeft een dramatisch voetbalseizoen achter de rug, maar wie verwacht dat de Amsterdammers nu wel de hand op de knip zullen houden in de zomerse transferperiode, heeft het mis. De nieuwe technisch directeur Sven Mislintat gaat op zoek naar een hoop nieuwe spelers.

Ajax op zoek naar spits en centrale verdediger

“Het is logisch dat we het op de transfermarkt niet alleen bij Branco van den Boomen houden”, wordt de Duitse ‘talentenjager’ geciteerd door Voetbal International. “Als je naar de huidige selectie kijkt, vind ik bijvoorbeeld dat we een rechtsbenige centrale verdediger en spits nodig hebben. Als je puur naar de aantallen kijkt, hebben we die niet. Lorenzo Lucca vertrekt, een alternatief voor Jurriën Timber is er niet. Elke positie moet dubbel bezet zijn, dus in aantallen komen we tekort.”

Bovendien kan er wat veranderen bij uitgaande transfers (en die worden wel verwacht): “En dan hangt het van de markt af wie er blijven. Het is duidelijk welke spelers het meest aantrekkelijk zijn voor internationale topclubs. Ik denk dan aan een trio: Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Timber. Alleen hangt het van de markt af wat er gaat gebeuren. Ik weet van interesse van clubs, maar aanbiedingen liggen er nog niet. Concreet is er dus niets. Er zijn gesprekken, maar we moeten afwachten wat er gaat gebeuren. Ik kan je wel vertellen dat het budget dat we te besteden hebben uitstekend is. Daar ben ik heel blij mee.”

Mislintat maakt planningen voor drie termijnen: de lange, de middellange en de korte… “Transfers zijn voor de middellange termijn. Contracten zijn vaak vier, soms vijf jaar geldig. Als we spelers kopen, moeten ze in de filosofie van de club passen. Ze moeten zich onze speelstijl eigen kunnen maken. Dat geldt overigens ook voor de trainer.”

Ajax-DNA

Én de desbetreffende voetballers moeten over het ‘Ajax-DNA’ beschikken: “Voor een club als Ajax, gezien de manier waarop wij denken, is het duidelijk dat technische en stijlvolle spelers het meest interessant zijn. Alleen denk ik ook in de andere aspecten van ons totaalvoetbal. De bal moet bij balverlies snel terug in de ploeg zijn. Spelers moeten ultrafit zijn. Die kenmerken zoek ik bij spelers. Het is mijn verantwoordelijk om dat proces te bewaken.”

Verwacht jij veel inkomende transfers?

  • Ik wel
  • Ik niet
2881+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:40
0+
Dit is hoe het de Nederlanders in de Europa League verging gisteravond
08:46
72+
Aubameyang blij met puntendeling: ‘Het was niet makkelijk’
08:24
107+
Gravenberch krijgt veren in zijn reet van Klopp: ‘Beste op het veld’
08:14
123+
Steijn over ‘lichtpuntje’ van Ajax: ‘Hij heeft het goed gedaan’
07:58
155+
Hato over defensief falen Ajax: ‘Niet goed genoeg’
07:43
299+
Maurice Steijn: ‘Ik heb een geweldig Ajax gezien’
07:25
426+
Franse media over Ajax-verdediger: ‘Constant te laat’
23:42
326+
Berghuis dankt Ajax-fans: “Zij hebben het ook hartstikke moeilijk”
23:16
684+
Vink ziet bij Ajax ‘blinde kip’ rondlopen
23:08
222+
Clasie ‘schaamt zich kapot’ voor AZ
22:58
273+
Verdedigend zwak Ajax speelt gelijk tegen Olympique Marseille
22:24
318+
Kieft ziet Ajax worstelen: “Valt wederom niet mee”
22:10
171+
Jansen kwaad op AZ: “Doodstil in de kleedkamer”
21:43
169+
Perez fileert AZ vanwege ‘bedenkelijk niveau’
21:26
865+
Steijn haalt hard uit naar Mannsverk
21:07
198+
Gravenberch direct van waarde voor winnend Liverpool
20:40
100+
Verliezend AZ geeft tegen Zrinjski Mostar 0-3 voorsprong weg
20:21
759+
Ajax-fans tonen met spandoek heldere boodschap
20:00
195+
Steijn wijzigt opstelling Ajax op drie plaatsen
19:44
286+
“Steijn laat zich bij Ajax ondersneeuwen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie