‘Sven Mislintat-feestje op transfermarkt’

Foto: ‘Sven Mislintat-feestje op transfermarkt’

Ajax heeft een dramatisch voetbalseizoen achter de rug, maar wie verwacht dat de Amsterdammers nu wel de hand op de knip zullen houden in de zomerse transferperiode, heeft het mis. De nieuwe technisch directeur Sven Mislintat gaat op zoek naar een hoop nieuwe spelers.

Ajax op zoek naar spits en centrale verdediger

“Het is logisch dat we het op de transfermarkt niet alleen bij Branco van den Boomen houden”, wordt de Duitse ‘talentenjager’ geciteerd door Voetbal International. “Als je naar de huidige selectie kijkt, vind ik bijvoorbeeld dat we een rechtsbenige centrale verdediger en spits nodig hebben. Als je puur naar de aantallen kijkt, hebben we die niet. Lorenzo Lucca vertrekt, een alternatief voor Jurriën Timber is er niet. Elke positie moet dubbel bezet zijn, dus in aantallen komen we tekort.”

Bovendien kan er wat veranderen bij uitgaande transfers (en die worden wel verwacht): “En dan hangt het van de markt af wie er blijven. Het is duidelijk welke spelers het meest aantrekkelijk zijn voor internationale topclubs. Ik denk dan aan een trio: Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Timber. Alleen hangt het van de markt af wat er gaat gebeuren. Ik weet van interesse van clubs, maar aanbiedingen liggen er nog niet. Concreet is er dus niets. Er zijn gesprekken, maar we moeten afwachten wat er gaat gebeuren. Ik kan je wel vertellen dat het budget dat we te besteden hebben uitstekend is. Daar ben ik heel blij mee.”

Mislintat maakt planningen voor drie termijnen: de lange, de middellange en de korte… “Transfers zijn voor de middellange termijn. Contracten zijn vaak vier, soms vijf jaar geldig. Als we spelers kopen, moeten ze in de filosofie van de club passen. Ze moeten zich onze speelstijl eigen kunnen maken. Dat geldt overigens ook voor de trainer.”

Ajax-DNA

Én de desbetreffende voetballers moeten over het ‘Ajax-DNA’ beschikken: “Voor een club als Ajax, gezien de manier waarop wij denken, is het duidelijk dat technische en stijlvolle spelers het meest interessant zijn. Alleen denk ik ook in de andere aspecten van ons totaalvoetbal. De bal moet bij balverlies snel terug in de ploeg zijn. Spelers moeten ultrafit zijn. Die kenmerken zoek ik bij spelers. Het is mijn verantwoordelijk om dat proces te bewaken.”

Verwacht jij veel inkomende transfers?

  • Ik wel
  • Ik niet
2882+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:20
18+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
4+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
29+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
34+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
24+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
130+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
26+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
78+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1414+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1184+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
114+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
895+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1766+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
732+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
649+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
647+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
390+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
107+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
161+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
63+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie