“Supporters en spelers fokken elkaar op”

Foto: “Supporters en spelers fokken elkaar op”

Vivianne Miedema heeft zich tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PSV behoorlijk gestoord aan het gedrag van de spelers, zo schrijft ze in haar column in het Algemeen Dagblad. Volgens de aanvaller moet er dan ook snel iets veranderen.

Ergernis bij Miedema

De Eindhovenaren kwamen zondagavond in De Kuip op een achterstand te staan, maar maakten voor het einde van het duel de gelijkmaker en wonnen uiteindelijk na strafschoppen. Op het veld waren voornamelijk veel opstootjes en ruzies te staan. Het was gedrag dat Miedema behoorlijk begon te ergeren.

“Ik vind het echt vreselijk om te kijken naar voetballers die alleen maar aan het rollebollen en mekkeren zijn”, stelt ze. “Ik kijk heel graag naar voetbal, maar het komt voor dat ik letterlijk de televisie uitzet als spelers en soms complete teams zich misdragen. AS Roma vond ik verschrikkelijk laatst in de Europa League tegen Feyenoord.”

Wangedrag van spelers en supporters

Volgens Miedema geven de spelers bepaald niet het goede voorbeeld. Waar de KNVB druk bezig is om wangedrag van de supporters de kop in te drukken, zorgen de voetballers op het veld er volgens haar voor dat de emoties juist meer een rol gaan spelen. Ze roept haar beroepsgenoten dan ook op om zich meer te gedragen.

“Voetbal moet echt geen show van heilige boontjes worden hoor, maar het mag allemaal wel wat minder opgefokt op het veld. Ik ben er heilig van overtuigd dat er dan ook minder agressie op de tribunes is. Nee, ik ben niet naïef. Mensen die aanstekers en bier gooien stoppen daar niet prompt mee als spelers zich voorbeeldig gedragen. Maar supporters en spelers fokken elkaar ontegenzeggelijk op.”

Sparta Rotterdam
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 mei 2023 18:56.

Heeft Miedema gelijk?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie