Suggestie voor Schreuder: “Hij kwam er niet aan te pas, maar zou niet te veel wisselen”

Foto: Suggestie voor Schreuder: “Hij kwam er niet aan te pas, maar zou niet te veel wisselen”

Ajax werd zondag niet op een nederlaag getrakteerd tegen het favoriet geachte Feyenoord, maar de puntendeling (1-1) betekende wel de zesde Eredivisie-wedstrijd op rij zonder zege. In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, zagen de analytici de nodige zwakke spelers bij de Amsterdammers al zouden ze niet al teveel wisselen.

Ajax-watcher Dick Sintenie was niet onder de indruk van de ploeg van Alfred Schreuder in De Klassieker. Hij noemde het spel van de landskampioen ‘vrij beroerd’. “Conceiçao kwam er in De Kuip niet aan te pas, maar ik zou het (elftal, red.) tóch laten staan. Misschien moet Rensch donderdag tegen Volendam op de plek van Sánchez spelen, maar vooral niet te veel wisselen. Dit elftal snákt naar vastigheid en voetbal.”

Hoofdredacteur Bart Veenstra ging in op de spitspositie, waar Mohammed Kudus de voorkeur kreeg boven Brian Brobbey. “Kudus voldeed als spits toch niet helemaal. Hij miste twee grote kansen en voor een spits staat hij ook wel vaak buitenspel. Met Ghana heeft hij op het WK op andere posities laten zien dat hij wel echt een hele goede speler is.”

Invallers Bergwijn en Brobbey

Twintig minuten voor tijd kwam Brobbey in de ploeg voor Steven Berghuis, waarna Kudus een linie zakte. Steven Bergwijn verving Conceição tijdens de rust en viel goed in. Met de Oranje-international in de aanval, was het elftal vooral een stuk balvaster voorin.

Maakt Kudus de eerste goal tegen Volendam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Dit Ajax-elftal intact houden?

  • Ja, ieder geval zoveel mogelijk
  • Nee, Schreuder moet flink wisselen
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie