Sugawara was bijna Premier League-speler: ‘Het moment moet goed zijn’

Foto: Sugawara was bijna Premier League-speler: ‘Het moment moet goed zijn’

Yukinari Sugawara lijkt bezig aan zijn laatste wedstrijden in een AZ-tenue. Het contract van de Japanner loopt medio 2025 af. In de vorige zomer meldde verschillende clubs zich al voor de rechtsback, waaronder een Engelse club.

Sugawara naar de Premier League

Sugawara bleef bij AZ, maar hij had kunnen vertrekken. Waarnaartoe? “Dat was een mooie club, maar ik zeg niet welke”, vertelt de Japanner aan Voetbal International. “Ik heb in die periode een goed gesprek gehad met de voetbaldirecteur, Max Huiberts. Daarna heb ik besloten bij AZ te blijven. Kijk, als profvoetballer heb je natuurlijk ambities. De clubleiding begrijpt dat. Maar het moment moet goed zijn en dan nog moeten alle betrokken partijen het met elkaar eens zien te worden.”

Bij AZ zagen we de afgelopen jaren veel uitgaande transfers, vooral naar de Serie A. Voor Sugawara hoeft dat niet zo nodig; het is zijn jongensdroom om in de Premier League te voetballen. Wat voor de verdediger het zwaarst weegt, zijn voetbalargumenten. Voor het geld doet hij het niet. “Ik zal nooit een carrièrekeuze maken op basis van geld. Wat heb je aan geld als je ongelukkig bent bij je club?”

“Bij AZ voel ik me fijn en ik ben dankbaar voor de kans die ze me in Europa hebben geboden”, gaat Sugawara verder. “Ik wil mezelf blijven ontwikkelen als voetballer, stap voor stap. Dat staat bij mij voorop. Er zijn de laatste jaren steeds meer voorbeelden van AZ-spelers die naar topcompetities zijn gegaan én daar goed presteren. Kijk naar jongens als Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners, Sam Beukema en Albert Gundmundsson. Hun carrières zijn inspirerend”, besluit hij.

Sugawara is klaar voor een stap hogerop.

  • Ja, zeker.
  • Nee, nog niet.
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie