‘Steijn geeft Ajax-spelers verkeerde voorbeeld’

Foto: ‘Steijn geeft Ajax-spelers verkeerde voorbeeld’

Recentelijk uitte Almere City-psycholoog Annemieke Zijerveld de nodige kritiek op de houding van de technische staf van Ajax, waarbij Maurice Steijn het moest ontgelden. Oud-voetballer Kees Luijckx kan zich daar wel in vinden, die vindt dat Steijn tijdens wedstrijden meer op zijn lichaamstaal moet letten.

Kritiek op houding Steijn

You practice what you preach“, vertelt Luijckx bij het ESPN-programma Voetbalpraat. “Je verlangt bepaald gedrag van je spelers. Ga je bij een tegendoelpunt met je koppie omlaag lopen of pak je de bal en ga je verder? Als jij dan op de bank gaat zitten, je krijgt een tegendoelpunt en je laat je kop hangen, dan kun je niet heel veel verwachten van je spelers. Je bent het grootste voorbeeld en dat laat hij niet zien.”

‘Degradatiekraker’ tussen Utrecht en Ajax

Volgens de huidig voetbalanalist wordt er in het voetbal te weinig aandacht besteed aan de lichaamstaal van voetballers en trainers. “Er wordt heel weinig aandacht aan besteed. Zij (Zijerveld, red.) noemt iets op en volgens mij is zij eigenlijk de eerste die dat zegt.” Zondag staat de ‘degradatiekraker’ tussen FC Utrecht en Ajax op het programma, waar volgens Luijckx het mentale aspect een belangrijke rol gaat spelen. “Bij deze wedstrijd gaat het erom wie er mentaal klaar is voor de wedstrijd. Ik denk dat dat FC Utrecht is. Ik denk dat Ajax mentaal niet klaar is voor zo’n wedstrijd. FC Utrecht heeft in de Galgenwaard de steun van het publiek. Ik denk dat de tactiek en wie er wel of niet fit is een veel minder grote rol gaan spelen.”

Een mening die niet gedeeld door wordt Kees Kwakman, die juist wijst op een andere factor. “Als ik naar de tegengoals van FC Utrecht kijk, denk ik dat het ook een stukje kwaliteit is. Mentaal is het voor beide ploegen een pittige fase, maar die dingen gaan ook voorkomen in de wedstrijd. Dat je dingen gaat zien waardoor ze zo laag staan.”

Jan Boskamp onthult Feyenoord-kandidaat

Moet Steijn zijn houding veranderen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat maakt niets uit
357+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie