Sneijder en Kieft schatten slagingskansen Gakpo bij Liverpool in

Foto: Sneijder en Kieft schatten slagingskansen Gakpo bij Liverpool in

Cody Gakpo maakte deze maand de overstap naar Liverpool FC, dat inclusief bonussen zo’n vijftig miljoen euro aan PSV betaalde. Wesley Sneijder en Wim Kieft denken dat de Eindhovenaar een goede keuze heeft gemaakt.

“De grote vraag is of ze het ook in Engeland kunnen waar het vijf keer zo snel gaat. Het voordeel is dat hij het aardig gedaan heeft op het WK”, opent Kieft in Veronica Offside. “Bergwijn is in Engeland bijvoorbeeld mislukt. Gakpo straalt wel power uit. Of Antony beter is gezien zijn transfersom? Dat was gewoon pure noodzaak, wat de gek ervoor geeft. Antony heeft het ook gewoon heel moeilijk. Je hebt een lange tijd nodig om mee te kunnen met het tempo. Zlatan Ibrahimovic snapte ook niet wat er in Engeland gebeurde, dus dat zal wennen zijn. En Liverpool heeft veel aanvallers.”

‘Perfecte competitie voor Gakpo’

Sneijder voorspelt dat Gakpo het goed gaat doen op Anfield. “Ik denk dat het anders is voor een centrale spits dan voor iemand als Gakpo die van de zijkant komt. Daar liggen de ruimtes in Engeland. Ik denk dat het een perfecte competitie is voor hem.”

Gakpo tekende tot medio 2028 bij Liverpool en debuteerde vorige week al in het bekerduel met Wolverhampton Wanderers. Komend weekend lonkt zijn Premier League-debuut, op bezoek bij stuntploeg Brighton & Hove Albion.

The American Express Community Stadium

Premier League

14 januari 2023

16:00

Brighton
Liverpool
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 16:04.

Gaat Gakpo slagen bij Liverpool?

  • Ja
  • Nee
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie