Slot zet zomeraanwinst op scherp

Foto: Slot zet zomeraanwinst op scherp

Arne Slot verwelkomde deze zomer onder andere Javairô Dilrosun in de selectie. De buitenspeler kwam over van Hertha BSC. In gesprek met RTV Rijnmond gaat de buitenspeler in op zijn eerste weken bij de Rotterdammers. 

“Het voelt goed”, stelt de buitenspeler. “Mijn familie die hier woont zie ik regelmatig. Ik kom oude vrienden tegen en speel ook in nieuwe stadions. Alles is nieuw voor me, maar ik geniet ervan. Ik wil mezelf weer laten zien in Nederland.”

Feyenoord 

Maar ik ben wel één van de ouderen. Ik heb lang in het buitenland gespeeld, dus het is niet gek om dat van mij te verwachten. We hebben een hele jonge ploeg. We hebben in het eerste blok al mooi voetbal laten zien en goede wedstrijden gespeeld. We zijn goed onderweg, al hebben we nog stappen te maken. Daar zijn de trainingen voor.”

Tot de familie van Dilrosun behoren onder andere Gerald Vanenburg en Sheraldo Becker. “Het zijn niet allemaal jaknikkers die, ook al was ik slecht, zeggen dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Ze zijn eerlijk en dat brengt me ook het verst. We hebben een groepsapp. Bij elke wedstrijd gebeuren er dingen, dus dan lees ik terug wat ze er van vonden. Soms is het goed, soms is het slecht”

Arne Slot 

Volgens Slot kan Dilrosun door zijn ervaring en kwaliteit het team meer leiding gaan geven. “Ik vind ook wel dat dat beter kan. Slot is een goede trainer. Hij legt de tactische zaken heel goed uit, maar probeert ook individueel spelers beter te maken. Ik heb gesprekken met hem over wat goed gaat, maar ook over wat er beter kan en wat hij verwacht van een speler. Zo triggert hij zijn spelers.”

Met zijn 24 jaar is Dilrosun nog steeds jong. “Maar ik ben wel één van de ouderen. Ik heb lang in het buitenland gespeeld, dus het is niet gek om dat van mij te verwachten. We hebben een hele jonge ploeg. We hebben in het eerste blok al mooi voetbal laten zien en goede wedstrijden gespeeld. We zijn goed onderweg, al hebben we nog stappen te maken. Daar zijn de trainingen voor.”

Verwacht jij meer van Dilrosun?

  • Ja
  • Nee
410+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie