Slot: ‘Supporters trots gemaakt, maar nog geen prijs’

Foto: Slot: ‘Supporters trots gemaakt, maar nog geen prijs’

Feyenoord plaatste zich donderdagavond dankzij de 0-0 tegen Olympique Marseille voor de finale van de Conference League. Arne Slot was dan ook vervuld met trots na afloop van de wedstrijd, al besefte de oefenmeester ook dat er nog geen prijs is gepakt. 

De Feyenoord-trainer sprak tegenover de camera’s van Veronica dan ook van een mooi stapje. “Het voelt nu nog alsof we een van de vele wedstrijden gewonnen hebben. Het is onwerkelijk. We zijn weer een stapje verder, maar dit is het mooiste stapje. Alhoewel er nog eentje achteraan zit en dat is het bereiken van de finale. Dat is nog niet volledig ingedaald, moet ik eerlijk zeggen.”

Supporters trots gemaakt

Slot zag dat Feyenoord het zwaar had tegen Marseille, maar prees de verdedigende organisatie van zijn ploeg. “We hebben vooral heel goed verdedigd. Aanvallend waren we minder attractief dan normaal, maar dat is ook de kracht van de tegenstander. Aan het eind van de rit hebben we weinig weggegeven, dat is heel goed. Geweldig dat je die finale haalt.”

De 43-jarige oefenmeester had vanaf het begin van het seizoen al gezien dat er voldoende potentie in het elftal zat om goed te presteren. “We moesten wachten tot Berghuis werd verkocht. Van dat geld konden we spelers aantrekken, dus het duurde wat langer voor het elftal in elkaar viel. Voor het bereiken van een finale heb je op de juiste momenten geluk nodig, maar zeker ook kwaliteit. Dat zit zeker in deze groep.” Slot was tevens blijf met de steun van de Feyenoord-supporters. “We hebben de mensen trots gemaakt, maar dat is nog geen prijs. Het is ook heel belangrijk als je ziet waar we vandaan komen. Dat is heel knap van deze spelers. De supporters zijn altijd al trots, maar ik denk dat we ze nu heel erg trots hebben gemaakt. Niet alleen met de prestaties in Europa, maar ook in de competitie. Vooral de manier waarop is iets wat de mensen veel doet. Maar nogmaals, dat is nog geen prijs en die prijs willen we heel graag.”

TIP: Eindigt Feyenoord-PSV in een gelijkspel? Win 3.75 keer je inleg!

Is Arne Slot de beste trainer die Feyenoord ooit gehad heeft?

  • Ja
  • Nee
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie