Slot schrikt als ESPN hem herhaling toont: ‘Poeh, daar komen we goed weg’

Foto: Slot schrikt als ESPN hem herhaling toont: ‘Poeh, daar komen we goed weg’

De afgelopen maanden klaagde Feyenoord-trainer Arne Slot meermaals over de arbitrage, maar gisteren tegen NEC in de TOTO KNVB Beker (gewonnen na strafschoppen) kon de coach juist opgelucht ademhalen dankzij de scheidsrechter van dienst.

Al in minuut acht van de wedstrijd ontsnapte Quillindschy Hartman namelijk aan een rode kaart na een aanslag op de benen van NEC’er Bart van Rooij. Opmerkelijk genoeg kreeg de linksback niet eens een prent. “Zo lekker fanatiek waren we niet aan het spelen, dus misschien dacht hij dat er even iets moest gebeuren.”

ESPN toont dan een herhaling van de tackle. “Poeh, dat is wel een pittige overtreding. Rogier Meijer zei al dat we goed wegkwamen. Ik denk dat Quincy sowieso een speler is die fel en agressief op de bal verdedigt. Dit is iets té agressief. Ik had niet het idee dat hij de bal speelde. Hij komt goed weg, dat is duidelijk.”

Verder was het een frustrerende avond voor Slot, die zijn ploeg wederom grote kansen zag verprutsen. “We zijn vaak aan het aanvallen en proberen erdoor te komen, maar dan komt de tegenstander een keer in de zestien en ligt de bal erin. Dan proberen we weer van alles te doen in hun zestien, maar dan lukt het net niet. Dan komt de tegenstander voor de tweede keer in de zestien en schieten ze de 0-2 binnen. Ik moet eerlijk zeggen dat wij gedurende de tweede helft genoeg kansen hebben gehad om de aansluitingstreffer te maken.”

Slijtageslag door gemiste kansen

In minuut negentig scoorde Orkun Kökçü die, vanaf de stip na hands van Philippe Sandler. Twee minuten later maakte Igor Paixao nog de gelijkmaker. “Op een gegeven moment denk je: dit gaat hem niet meer worden. Maar dan doe je tekort aan de teamspirit en de mentaliteit van de jongens, want die blijven altijd doorgaan. Na die rode kaart had ik nog een klein beetje hoop. Ik denk dat wij alleen in de blessuretijd al drie of vier keer hadden kunnen scoren. In de verlenging werd de vermoeidheid een dingetje. Mensen hebben weer ongelooflijk veel schoten op doel gezien. Dat is ook wat wij moeten doen.”

“Het is mentaal ontzettend fijn dat je wint en doorgaat, dat verzacht de pijn. Ik ga geen namen noemen, maar één of twee spelers hebben fysiek zo’n prestatie geleverd vandaag… Dat was echt ongelooflijk vond ik. Dan ga jij vragen wie het zijn, maar ik ga ze niet noemen. Dat kan iedereen voor zich wel gezien hebben denk ik”, aldus de Feyenoord-trainer tot slot.

Dit had rood moeten zijn

  • Eens
  • Oneens
364+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie