Slot: “Of ik er nog steeds ziek van ben? Zeker”

Foto: Slot: “Of ik er nog steeds ziek van ben? Zeker”

Dat Feyenoord het eerste blok van het seizoen afsloot met een nederlaag tegen concurrent PSV, hikt nog altijd tegen het zere been bij trainer Arne Slot.

Bij Slot is de nederlaag in de kraker zeker nog geen verleden tijd, ondanks de interlandbreak. “Nee, want dat heeft heel lang in m’n hoofd gezeten. Of ik er nog steeds ziek van ben? Zeker. Als je kijkt waar we dat duel met name verloren, was dat in omschakelmomenten en standaardsituaties. Dat vind ik vrij kinderachtig, of met het woord dat ik naar de jongens toe gebruikt heb: onvolwassen.”

“We kregen best wat corners tegen, maar als je ze één voor één langsgaat, dan is bijna elke corner een kans geweest. Als je zelf ook een titelkandidaat wil zijn, dan kun je jezelf niet zo presenteren zoals wij op die momenten gedaan hebben”, vervolgt Slot. “Want het is eigenlijk eenvoudig te voorkomen. Ik heb mijn spelers laten zien dat PSV daarin heel volwassen was. Het is een grote kwaliteit van PSV dat ze geen goed voetbal hoeven te spelen, maar ook op andere manieren hun wedstrijden kunnen winnen.”

“Wij gaven te makkelijk corners weg, ook redelijk paniekerig. Maar als je dat helemaal gaat uitkristalliseren, dan vind ik het behoorlijk onvolwassen hoe wij daar mee zijn omgegaan. PSV greep elke corner aan alsof het hun laatste kans was. Dat is een mentaliteit die je bij standaardsituaties nodig hebt om toch een resultaat te halen in een wedstrijd die je zoals wij niet eens goed speelt. Maar als je drie of vier van die momenten terugziet, hoe één of twee spelers hun taak niet uitvoeren of op een veel te slappe manier, door niet eens moeite te doen met een tegenstander mee te lopen, dan is dat wel onvolwassen.”

Leren

Slot weet zeker dat de spelers er snel lering uit zullen trekken. “Ik heb denk ik ook vijf hakjes laten zien vanochtend, terwijl we al niet overdreven goed aan het voetballen waren. Dat vind ik een heel belangrijk ontwikkelingspunt. En ik moet je eerlijk zeggen, dat de dingen die wij nog moeten ontwikkelen, niet het aller moeilijkste zijn in het voetbal.”

TIP: Verdien 9 keer je inleg als Feyenoord kampioen wordt!

Feyenoord gaat hoger eindigen dan PSV dit seizoen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie