Slot: “Niet het idee dat ik Dr. Phil voor hem hoef te spelen”

Foto: Slot: “Niet het idee dat ik Dr. Phil voor hem hoef te spelen”

Arne Slot maakt zich geen zorgen over de mentale status van Mats Wieffer, die erg veel kritiek moest slikken na zijn optreden met het Nederlands elftal tegen Schotland. Komend weekend wacht een thuisduel met FC Utrecht.

Arne Slot over Mats Wieffer en Quinten Timber na interlandperiode

“Ik heb de teambespreking gedaan en daarna geen tijd en ruimte meer gehad om individueel met de spelers te zitten. Maar ik heb hem een hand gegeven toen hij binnenkwam en heb niet het idee dat ik Dr. Phil voor hem hoef te spelen”, vertelt Slot op de persconferentie vrijdagmiddag.

Quinten Timber hield een beter gevoel over aan de interlandperiode; hij maakte zijn debuut voor Oranje, als invaller tegen Duitsland. “Dat is heel mooi voor hem. Het is al de elfde speler die debuteert bij hun nationale team, sinds ik bij Feyenoord ben. Spelen voor je land is mooi, maar debuteren is net wat meer bijzonder. En Geertruida stond een wedstrijd in de basis bij Oranje en dat heeft hij prima gedaan.”

Slot over docu Lutsharel Geertruida

Over Geertruida was Slot bovendien lyrisch naar aanleiding van de docu over hem (Kind van Zuid). “Dat is heel mooi, een hele mooie ontwikkeling. Hij stottert, dan is het heel mooi om te zien hoe hij zich daar presenteert. Je ziet dat hij daar steeds comfortabeler in wordt, het is mooi dat hij zich niet alleen als voetballer maar ook als persoon en als mens ontwikkelt.”

“Dat zie je denk ik ook al terug in zijn prestaties op het veld. Dan heb ik het niet zozeer over zijn voetballende prestaties, maar ook hoe hij zich als aanvoerder laat zien. Deze documentaire is een mooie stap extra. Ik heb begrepen dat hij als entertainer ook ingehuurd kan worden. Ja, hij kan goed dansen. En goed rappen.”

Wieffer in de basis bij Oranje op het EK

  • Doen
  • Niet doen
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie