Slot na Klassieker: “Dat we daarvoor meedoen, durf ik wel te zeggen”

Foto: Slot na Klassieker: “Dat we daarvoor meedoen, durf ik wel te zeggen”

Feyenoord zette Ajax op de ranglijst op een flinke achterstand door met 2-3 te zegevieren in Amsterdam. Trainer Arne Slot ‘durft wel te zeggen dat zijn ploeg meedoet om de titel’.

Slot gelooft volop in titel met Feyenoord

“Dat we er fantastisch voor staan, is ook duidelijk. Het is een geweldige overwinning hier, maar wij weten ook hoe veel moeite het ons kost om te winnen. Daar is helemaal niks mis mee en dat doen we heel vaak”, aldus Slot op ESPN. De voorsprong is zes punten.

In de eerste helft was Feyenoord nochtans vrij zwak. “Ik heb in de rust gezegd: als wij minder duels winnen, gaan we hier niet winnen. In de tweede helft ging dat veel beter en waren we veel geduldiger in de opbouw. We speelden heel erg goed, waardoor Ajax niet meer in het duel kon komen.”

“We zijn ontzettend blij dat we hebben gewonnen van een sterke tegenstander, ook nog een concurrent van ons”, vervolgt Slot. “Met een 2-2 denk ik dat je bijna ontevreden zou zijn. Dit is ook een fysieke prestatie die tot de verbeelding spreekt. Als we dat kunnen blijven leveren en niemand raakt geblesseerd, dan staan we er ontzettend goed voor.”

Hartman al vroeg gewisseld

Tot slot zegt de coach over het vroeg vervangen van Quillindschy Hartman: “Hij maakte heel duidelijke overtredingen. Wij komen wel goed weg, want hij kan twee keer geel geven. Iedereen snapt dat je dan niet meer lekker voetbalt na die tweede overtreding. Mohamed Kudus is zo ongelofelijk goed qua individuele klasse. Daar kan je niet tegen spelen na zo’n overtreding.”

Wint Feyenoord de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Slot is TE voorzichtig met deze uitspraken

  • Eens
  • Oneens
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie