‘Slot is de sleutel tot hernieuwd Ajax-succes’

Foto: ‘Slot is de sleutel tot hernieuwd Ajax-succes’

De druk op trainer Alfred Schreuder is er ook na de 1-1 remise tegen Feyenoord niet minder op geworden bij Ajax. Oud-doelman Ronald Waterreus vindt dat de directie in moet grijpen en Arne Slot uit Rotterdam weg zou moeten halen ter opvolging.

Waterreus spreekt in zijn column voor De Limburger van een ‘eenzame situatie’ voor Schreuder in Amsterdam. “Schreuders rol bij Ajax is uitgespeeld, het staat al een poosje in de sterren geschreven. Zijn lijdensweg in de Arena kan nog kort duren of mogelijk iets minder kort; je hoeft geen Nostradamus te zijn om te voorspellen dat hij zijn contracttermijn niet gaat uitzitten.”

“Aan alles valt af te leiden dat Schreuder zelf ook beseft dat hij een verloren strijd voert bij Ajax, dat vanwege al zijn kampjes, strijdjes en naar de pers lekkende types traditioneel meer weg heeft van een politieke partij.” Waterreus ‘ziet Schreuder als een bang konijntje in de koplampen van de camera’s kijken tijdens interviews’.

‘Ajax moet Slot onmiddellijk voor vier seizoenen vastleggen’

“Ik zou het wel weten als ik Ajax-directeur Edwin van der Sar was. Ik zou Slot – de trainer die Feyenoord Ajax-voetbal laat spelen – onmiddellijk voor vier seizoenen vastleggen. Hij voldoet aan alle eigenschappen om van Ajax weer Ajax maken, als trainer én als uithangbord.”

“Ja, de taferelen met Steven Berghuis bewezen zondag onomwonden dat zo’n overstap met gevaar voor eigen leven is. En toch zou het uit Amsterdams perspectief de meest logische keuze zijn, Slot die de geflopte Schreuder straks opvolgt in de Arena. Sterker: de sleutel naar hernieuwd succes voor Ajax ligt bij de trainer van Feyenoord”, aldus Waterreus tot slot.

Wordt Ajax toch nog kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij Slot wel naar Ajax gaan?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
888+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie