“Slot heeft Feyenoord voorgoed van Calimero-complex afgeholpen”

Foto: “Slot heeft Feyenoord voorgoed van Calimero-complex afgeholpen”

Ronald Waterreus stelt dat Arne Slot er bij de Feyenoord-selectie een winnaarsmentaliteit in heeft gekregen. De doelman van weleer is onder de indruk van een speech die de coach gaf na de overwinning in maart bij aartsrivaal Ajax.

Speech tegen Ajax maakt grote indruk

Afgelopen week gingen er beelden rond van de motiverende woorden van Slot in de kleedkamer op 19 maart. Hij benadrukte daarbij dat de Feyenoord-selectie dit seizoen een groter doel heeft dan enkel winnen bij Ajax. “Impliciet komt in dat filmpje alles samen wat sport zo onovertroffen maakt. Broederschap, verbondenheid, plezier. En, niet op de laatste plaats, zelfvertrouwen”, stelt Waterreus in zijn column in De Limburger.

“Feyenoord is voorgoed genezen”

De succesvolle oefenmeester heeft de mentaliteit binnen de club verandert, stelt de oud-PSV’er. “Kijk de beelden en u snapt waarom Feyenoord dankzij Slot voorgoed genezen is van die ‘jij is groot, ik is klein’-attitude richting Amsterdam. Dokter Slot – met Erik ten Hag de beste Nederlandse trainer van het laatste decennium – heeft Rotterdam van z’n Calimero-complex afgeholpen en zelfbewustheid bijgebracht. Ofwel: de overtuiging dat ze niet minder dan Ajax (hoeven) zijn.”

Slot maakte Feyenoord vorige week voor het eerst sinds 2017 landskampioen. De grote vraag is nu of de Rotterdammers de succescoach kunnen behouden.

Scoort zowel Feyenoord als Vitesse aanstaande zondag?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel jij dit gevoel?

  • 100%!
  • Niet per se…
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie