Schreuder: “Wat ik tegen de fans zou willen zeggen?”

Foto: Schreuder: “Wat ik tegen de fans zou willen zeggen?”

Ondanks een zwakke eerste seizoenshelft heeft trainer Alfred Schreuder nog altijd veel vertrouwen in het tweede deel van het voetbaljaar, te beginnen met NEC-uit aanstaande zondag.

De druk is groot, net als de kritiek op Schreuder. “Ik merk daar niet veel van. Ik lees verder ook geen social media. Ik ben vijftig jaar oud, ik maak me daar niet druk om. Wat ik tegen de fans zou willen zeggen? Dat ze achter hun club moeten blijven staan. De club en het team zijn het belangrijkst”, reageert Schreuder op de persconferentie vandaag, geciteerd door Voetbal International.

“Ik merk dat er een frisse groep staat die iets wil rechtzetten. Er wordt prima getraind. Dat zie ik ook terug, ook in de data. We trainen ook met een iets kleinere groep, dat is iets positiefs.” Ook de directie is optimistisch, claimt Schreuder. “We hebben na het duel met Emmen met elkaar geëvalueerd, dat is een goede evaluatie geweest. Dat was voor mij ook een duidelijke boodschap, dat we verder zouden gaan.”

Winterinzichten

Heeft Schreuder tijdens de WK-break nog nieuwe inzichten gekregen? “Nee, dat niet zozeer. Wat je terug wil zien en ik die laatste maand voor het WK gemist heb, is een bepaalde energie in het elftal. Dat moet terugkomen; zoals het in het begin van het seizoen wel het geval was.” En heeft de 5-3-2 van Louis van Gaal hem aan het denken gezet? “We zijn bij Ajax gewend geweest 4-3-3 te spelen, bij Brugge en Hoffenheim heb ik met vijf man achterop gespeeld. Dat vind ik een mega-interessant systeem. Dat heb ik zeker overwogen om hier te doen, maar besloten niet te doen. Ik vind het een heel mooi systeem, dus ik begreep ook heel goed waarom Van Gaal er bij Oranje voor koos.”

Ajax kampioen dit seizoen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou jij een 5-3-2 bij Ajax toejuichen?

  • Ja
  • Nee
538+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie