‘Schreuder richt enorme Ajax-schade aan’

Foto: ‘Schreuder richt enorme Ajax-schade aan’

Ajax investeerde deze zomer ongewoon fors in de selectie. Zo werden vele miljoenen neergeteld voor Brian Brobbey en Owen Wijndal, maar op dit moment houden beide spelers de bank warm in Amsterdam. Zelfs de term ‘kapitaalvernietiging’ valt al.

Het Algemeen Dagblad bericht: “Ajax bewoog hemel en aarde om de krabbel van Wijndal en vooral Brobbey te bemachtigen. Een paar maanden later is Wijndal na zijn herstel – ogenschijnlijk – niet de eerste maar de vierde linksback. De als vervanger van topscorer Sébastien Haller gehaalde Brobbey ziet hoe Ajax met middenvelder Mohammed Kudus als spits aanmoddert.”

Het medium noemt de situatie van Brobbey ‘het pijnlijkst’.

Ajax ging in de zomer ver om Brobbey terug te kopen. “Met een kleine 20 miljoen euro stapte Ajax over de pijnlijke breuk heen. De boodschap? Brobbey is het als onbetwiste nieuwe spits waard”, zo weet de krant. “Die nummer 9 zei na de 4-2 nederlaag in Napels, waarin hij 25 minuten voor tijd inviel en een penalty versierde, dat hij ‘er veel eerder in had moeten komen’. Op het podium waar Brobbey zo graag wilde excelleren en Ajax hem nodig achtte, maakte hij nog geen helft vol met vier invalbeurten.”

Het AD haalt ook aan dat Alfred Schreuder erop wees dat dit ‘wel een wedstrijd op Champions League-niveau’ betrof. “Ook met die keuze en uitspraak baarde Schreuder, net als het passeren van de snelle en sterke Brobbey, opzien. Wijndal speelde zich de voorbije jaren juist in de Amsterdamse kijker met sterke optredens tegen Napoli (Europa League) en uitblinkende Ajacieden als Hakim Ziyech en Antony.”

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,60 keer je inleg via Unibet!

Terechte kritiek?

  • Ja
  • Nee
951+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie