‘Schreuder móét Ajacied in de basis zetten’

Foto: ‘Schreuder móét Ajacied in de basis zetten’

Alfred Schreuder staat na de wedstrijd tegen FC Twente (0-0) voor de tweede grote Ajax-test in twee weken. De Amsterdammers reizen zondag af naar Rotterdam voor een wedstrijd tegen Feyenoord. Volgens Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, kan Schreuder één Ajacied niet passeren.

De chef voetbal trapt af in een video-item op de site: “Als Conceição niet in de basis start, mits hij fit is, dan kan Alfred Schreuder de wedstrijd tegen Feyenoord sowieso al vergeten”, stelt Driessen.

De Portugese vleugelspeler pakte zijn kans tijdens de voorbereidingen na het WK. In de eerste wedstrijden na de winterstop maakt de zomeraanwinst van vijf miljoen euro een positieve indruk. Maar, als Schreuder besluit hem niet op te stellen… “Dan hoef je hem ook niet meer op de bank te zetten, want dat is het lichtpuntje van 2023 tot nu toe. Hij doet het uitstekend, dus Schreuder gaat hem gewoon op het veld zetten.”

Schreuder en de Ajax-druk

Aangezien Devyne Rensch na zijn rode kaart een schorsing uitzit, verwacht Driessen een defensie met Calvin Bassey (centraal) én Owen Wijndal. Dat is extra puzzelwerk voor Schreuder, die volgens Driessen niet hoeft te vrezen voor zijn baan na een verlies bij Feyenoord. Ten minste, als het aan het bestuur ligt….

Driessen: “Mensen binnen de leiding hebben gezegd: Al verliest hij twee keer (FC Twente en Feyenoord) met 2-0 of 3-0, dan blijven wij achter hem staan. Maar dan bepaalt niet alleen de leiding, dan gaan er zoveel krachten spelen bij zo’n grote club als Ajax en dan is meestal de trainer het haasje.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 februari 2023 05:17.

Krijgt Driessen zijn zin?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
869+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie