‘Schreuder bepaalde nieuwe locatie trainingskamp Ajax’

Foto: ‘Schreuder bepaalde nieuwe locatie trainingskamp Ajax’

Waar Ajax de laatste jaren steevast koos voor het beleggen van een zomers trainingskamp in Oostenrijk, daar gaat het komend seizoen naar Duitsland. Dat de Amsterdammers nu voor een andere locatie hebben gekozen is te danken aan Alfred Schreuder, die niet te spreken was over de velden in het Oostenrijkse Bramberg am Wildkogel.

Ontevreden Schreuder

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad vertelt Ajax-watcher Johan Inan dat Schreuder niet te spreken was over de Oostenrijkse locatie. “Ajax ging de laatste jaren naar Oostenrijk en de laatste keer was dat met Alfred Schreuder. Hem stond één ding heel erg tegen en dat was dat de velden niet goed verzorgd waren. Er zaten wat groeven in en op bepaalde plekken groeide wat minder gras.”

Volgens Inan was de beslissing toen al genomen om van locatie te veranderen. “Hij zei destijds off the record al: één ding weet ik wel, we gaan hier volgend jaar niet meer naartoe.” De voetbaljournalist stelt dat de voorbereidingen op het nieuwe seizoen al vroeg beginnen. “Helemaal als je op trainingskamp wilt. Bij Ajax zijn ze er al veel langer mee bezig. Schreuder zei toen ook al dat Ajax dichterbij kan zitten en op betere velden kan trainen. Ze zijn gaan zoeken en door sponsor Adidas rolde dit er als optie uit.”

Is Duitsland een blijvertje?

Een aantal Ajax-delegaties zouden volgens Inan een bezoek hebben gebracht en snel overtuigt zijn geraakt. “Dit is trouwens een job voor de teammanagers Jan Siemerink en Herman Pinkster. Zij zullen dit vermoedelijk ook aan Sven Mislintat hebben voorgelegd. En hij weet het: het is een hypermoderne locatie. We zullen zien of het een blijvertje wordt.” Ajax gaat van 24 tot en met 29 juli op trainingskamp in Herzogenaurach.

Is dit een betere locatie voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie