‘Russische investeerder aast op overname Tottenham Hotspur’

Soccernews

[img align=left]uploads/logo tottenham hotspur.jpg[/img]Tottenham Hotspur staat wellicht voor een overname door een Russische miljardair. Twee consortia brengen op korte termijn een bod uit, dat melde [i]The Daily Mirror[/i] vandaag.

De interesse van de Rus Vagit Alekperov is het meest concreet. Alekperov, nummer 48 op de Forbes-lijst van ‘s werelds rijkste mensen, met een geschat vermogen van 11,2 miljard euro, is directeur van een oliebedrijf. Tevens is hij een goede kennis van de Russische president Vladimir Poetin. Naast Alekperov zou ook een consortium uit Azië azen op een overname van [i]The Spurs[/i].

Beursanalisten schatten de prijs van de Londense club op een slordige vierhonderd miljoen pond, zo’n 560 miljoen euro. Tottenham Hotspur draait een recordomzet en kocht onlangs grond ter uitbreiding van het White Hart Lane stadion. De Engelse club is daarom nogal in trek voor een overname.

Tottenham-voorzitter Daniel Levy, heeft met zijn bedrijf ENIC de meerderheid van de aandelen in handen. Levy ziet het absoluut niet zitten als een buitenlandse investeerder aan het roer van zijn club komt te staan, wat de kans van een overname verlaagt naar het nulpunt.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie