Ronaldo schittert met hattrick, Engeland morst

Cristiano Ronaldo heeft dinsdagavond andermaal zijn klasse bewezen in het shirt van Portugal. De aanvaller van Manchester United had met drie goals een enorm aandeel in de 5-0 zege op Luxemburg.

Al na dertien minuten had Ronaldo zijn eerste twee doelpunten te pakken. De steraanvaller opende de score door een strafschop te benutten en dat kunstje herhaalde hij kort daarna. In de 87ste minuut pikte hij ook nog een velddoelpunt mee, nadat Bruno Fernandes en João Palhinha de score hadden verdubbeld.

Servië blijft in dezelfde groep lijstaanvoerder. Mede dankzij een benutte penalty van Ajax-aanvoerder Dusan Tadic ging Azerbeidzjan met 3-1 op de knieën. Portugal heeft dankzij een inhaalwedstrijd nog wel altijd de beste papieren om groepswinnaar te worden.

Groep I: Engeland is er nog niet

Engeland moet nog aan de bak om het WK-ticket definitief binnen te halen. De formatie van Gareth Southgate had de klus op Wembley kunnen klaren, maar Hongarije bleek een pittige opponent: 1-1. John Stones moest zelfs een nederlaag voorkomen na een benutte penalty van de Hongaren.

Met twintig punten uit acht duels is Engeland koploper in de groep. Albanië blijft ondanks de thuisnederlaag tegen Polen (0-1) tweede op vijf punten, maar zij hebben nog een duel tegoed. Andorra won met 0-3 bij San Marino.

Overige uitslagen:

Groep B: Kosovo – Georgië 1-2, Zweden – Griekenland 2-0

Groep C: Bulgarije – Noord-Ierland 2-1, Litouwen – Zwitserland 0-4

Groep D: Kazachstan – Finland 0-2, Oekraïne – Bosnië-Herzegovina 1-1

Groep F: Denemarken – Oostenrijk 1-0, Faeröer – Schotland 0-1, Israël – Moldavië 2-0