‘Ronald Koeman gooit Oranje-opstelling om’

Foto: ‘Ronald Koeman gooit Oranje-opstelling om’

Het Nederlands elftal bereikte de kwartfinale op het WK, maar goed voetbal werd er door Oranje niet gespeeld. Daarom is de verwachting stiekem toch ook wel dat de nieuwe bondscoach, Ronald Koeman, het 5-3-2-systeem overboord gooit en voor het oude, vertrouwde 4-3-3 kiest.

De heren analytici van Ziggo Sport gaan mee in die verwachting. Arthur Numan zegt bijvoorbeeld: “Het is toch een beetje de basis van van het voetbal in Nederland dat iedereen gewend is.” Louis van Gaal stelde echter: ‘we hebben de vleugelspelers niet’…

Van Brederode in Oranje?

Ruud Gullit en Jan van Halst roepen in koor: “Maar… die heb je toch wel!” Gullit: “Hou nou op! Ik bedoel: Berghuis, dat is toch een beetje zoals Ziyech speelt? Dezelfde flair!” Van Halst: “Maar je wilt ook buitenspeler met wat diepgang. En aan de rechterkant hebben we dan wel een uitdaging. Links kan nog Danjuma en Gakpo, maar rechts… Hij speelt een beetje op links bij AZ, maar die Van Brederode (Myron, red.). Dat is een rechtspoot, een jong talent. Maar we hebben het over het EK van 2024 hè, nog twee jaar!”

Gullit wil het nog even hebben over de formatie (4-3-3 dus): “Je beste spelers spelen toch in dat systeem? Barcelona speelt zo. Dan heb je Van Dijk, die speelt dat ook. Frenkie de Jong speelt zo. Je hebt heel veel spelers die zo spelen. En voor het WK hebben ze ook gezegd: eigenlijk liever 4-3-3. Maar ja, zo’n WK, je gaat winnen. Dan ga je er ook in geloven, van: oké, dan gaan we het maar zo doen. Maar nu ben je uitgeschakeld en heb je geen knikker geraakt. Dat is verschrikkelijk.”

Van Dijk ‘doodongelukkig’

Van Halst weet: “Virgil van Dijk was het er ook niet mee eens. Die wilde dat niet. En je zag hem ook spelen in het midden, hij kon alleen maar naar links en naar rechts spelen. Stel Ronald Koeman zegt: het wordt weer 5-3-2. Heeft hij dan de ballen om te zeggen: dan hoeft het voor mij niet? Hij was doodongelukkig!”

Wint Oranje het WK 2026?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terug naar 4-3-3?

  • Sowieso
  • Nee
6223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie