Rik Elfrink: ‘Joey Veerman-achtige transfer mogelijk bij PSV’

Foto: Rik Elfrink: ‘Joey Veerman-achtige transfer mogelijk bij PSV’

De kans is erg groot dat PSV in januari de transfermarkt opgaat voor een vervanger van Cody Gakpo. Jesper Karlsson (AZ), Viktor Tsygankov (Dinamo Kiev) en Ola Bryndhildsen (Molde) worden genoemd.

“PSV staat vanaf nu voor de afweging of de club na de verkoop van Cody Gakpo wil investeren of niet”, opent clubwatcher Rik Elfrink vandaag in het Eindhovens Dagblad. “Er is zeker budget om een nieuwe aanvaller aan te trekken, maar het hangt ook van de mogelijkheden op de transfermarkt af hoe dat gebeurt. In de winter investeren is doorgaans niet eenvoudig, omdat de meeste clubs niet graag hun betere spelers van de hand doen.”

Donyell Malen

“Daarom zou PSV ook nog kunnen overwegen iemand uit het hogere segment in de voetballerij te huren, waarbij mogelijk Donyell Malen een kandidaat kan worden”, doelt Elfrink op de spits die voor dertig miljoen aan Borussia Dortmund werd verkocht, maar in Duitsland nog geen onbetwiste basisspeler is. “Afgelopen zomer viel zijn naam ook al in Eindhoven, maar was een tijdelijke overgang niet realistisch.”

De journalist besluit: “Intern worden de opties de komende periode in beeld gebracht, waarbij er in financieel opzicht ruimte lijkt voor een Joey Veerman-achtige transfer. Die kostte PSV vorig jaar in januari een kleine zes miljoen euro. Zijn salaris vormde daarnaast geen struikelblok om hem over te nemen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 1 februari 2023 01:46.

Denk jij dat PSV een vervanger van Gakpo van buitenaf gaat halen?

  • Ja
  • Nee
2069+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie