Rel AS Roma – Man Utd stevent af op politiek spel

Soccernews

[img align=left]uploads/supportersrellen[/img]Afgelopen week werd het Champions League treffen tussen AS Roma en Manchester United ontsiert door wanordelijkheden. De Italiaanse politie viel hierbij de meegereisde Engelse supporters aan. Londen zou een verklaring willen hebben voor het gedrag van de Italiaanse ordehandhavers en diverse Italiaanse media sprongen hier op in.

Sportminister Richard Caborn vertelde in [i]Gazzetta dello Sport[/i] zich af te vragen of de Italiaanse politie niet te hard heeft ingegrepen tijdens de wanordelijkheden. Volgens de reactie van hetzelfde blad lag de schuld niet geheel bij de aanhang van de [i]Mancunians[/i].

Achille Serra, hoofd-beveiliging van het Stadio Olympico, meent dat het ingrijpen door de politie volgens de normale procedures is gegaan. ”We hebben correct gehandeld”, vertelde hij in [i]Corriere dello Sport[/i].

Ook de leiding van Lille reageerde op de rellen van afgelopen week. De directie van de Franse club voelt zich gesteund vanwege het feit dat het opnieuw raak is bij een uitwedstrijd van Manchester United. Lille wilde immers stappen ondernemen tegen de Engelse fans na incidenten bij de wedstrijd in Lille.

Xavier Thuilot, directeur van Lille, legt de schuld opnieuw bij de fans van Manchester. ”Het is heel gecompliceerd wanneer je United treft. Het is nu de taak van de UEFA om in te grijpen”.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie