‘Real Madrid neemt na acht jaar afscheid van creatieveling’

Foto: ‘Real Madrid neemt na acht jaar afscheid van creatieveling’

Marco Asensio is bezig aan zijn laatste wedstrijden voor Real Madrid, zo melden diverse Spaanse media. De middenvelder annex aanvaller heeft naar verluidt zelf besloten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

Spoedig vertrek Asensio

De 27-jarige Spanjaard kwam in 2015 voor enkele miljoenen euro’s over van RCD Mallorca en was een groot talent, maar wist nooit een langdurige basisplaats te bemachtigen. Zo stond hij dit seizoen in 30 duels op het veld, waarvan de helft als basisspeler en de andere helft als invaller. Daarin was hij goed voor 9 doelpunten en 6 assists.

Aangezien hij over een aflopend contract beschikte, moesten beide partijen met elkaar om de tafel zitten om over de toekomst te spreken. Real Madrid zag een langere samenwerking met Asensio zitten en bood hem een financieel uitstekend contract aan, maar kon hem niet beloven dat hij de komende jaren wel een basisplaats zou krijgen.

Asensio besloot zelf voor het sportieve plaatje te gaan en liet naar verluidt inmiddels aan de clubleiding weten dat hij heeft besloten om volgend seizoen bij een andere club aan de slag te gaan. Volgens Relevo tekent hij binnen enkele weken in de Premier League bij Aston Villa, waar hij een van de sleutelspelers moet worden.

Prijzen met Real Madrid

De voetballer kan terugkijken op een zeer succesvolle periode bij Real Madrid, waarmee hij diverse prijzen binnensleepte. Hij slaagde erin om met de club driemaal het landskampioenschap, driemaal de Champions League, viermaal het WK voor clubs, driemaal de Spaanse Super Cup en eenmaal de Copa del Rey binnen te slepen.

Gaat Real Madrid Asensio missen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie