‘Real Madrid-miljoenen naar Ajax’

Foto: ‘Real Madrid-miljoenen naar Ajax’

We kunnen een drukke transferzomer verwachten bij Ajax, met inkomende, maar zeker óók met uitgaande transfers. Verschillende Ajacieden ‘zijn toe aan een volgende stap’, onder wie bijvoorbeeld Edson Álvarez, Mohammed Kudus… én Jurriën Timber.

‘Real Madrid heeft oogje op Jurriën Timber’

Timber stond een jaar geleden al op het verlanglijstje van oefenmeester Erik ten Hag bij Manchester United, maar koos toen voor nog een extra jaartje in de Johan Cruijff ArenA (naar verluidt tegen een torenhoge premie). Of hij er op dit moment echter toe te bewegen is om Amsterdam trouw te blijven…

De jonge Oranje-international is al aan verschillende clubs gelinkt, Liverpool bijvoorbeeld, maar The Reds hikken volgens de laatste berichten uit Engeland tegen de vraagprijs van de huidige nummer drie van de Eredivisie aan. De marktwaarde van Timber wordt geschat op 42 miljoen euro, maar Ajax zou minimaal vijftig miljoen euro verlangen voor zijn groeibriljantje.

Mogelijk dwingt Real Madrid trainer Jürgen Klopp echter om in actie te komen, want volgens de laatste geruchten uit Spanje heeft ook De Koninklijke wel oren naar een samenwerking met de leider van de defensie in de ArenA. De Madrilenen zouden onder de indruk zijn van ‘zijn vermogen om het spel te lezen, zijn vermogen om te anticiperen op de bewegingen van de aanvallers en zijn fysieke kracht’ en zien naar verluidt een ‘nieuwe Éder Militão’ in hun target.

Van Basten: ‘Doe het niet’

In het Estadio Santiago Bernabéu beschikt coach Carlo Ancelotti al over de bovengenoemde Militão én David Alaba en Antonio Rüdiger, dus misschien zou Timber er goed aan doen om naar het advies van Marco van Basten te luisteren. Die zei onlangs tegen de Ajacied: “Je moet niet naar een club waar je ‘mee mag doen’, maar naar een club waar jij ook bepalend bent. Dat ben je nu bij Ajax…”

Wint het basketbalteam van Real Madrid van Gran Canaria?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Madrid?

  • Goede optie
  • Doe het niet
10853+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie